Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

AİHM'den Spano 'savunması': Türkiye'deki temasları standart uygulama

AİHM'den yapılan açıklamada, mahkeme başkanlarının Avrupa Konseyi üyesi ülkelerde siyasetçiler ve yargı yetkilileriyle biraraya gelmesinin 'standart uygulama' olduğu belirtildi.

AİHM

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Robert Spano’nun Türkiye ziyaretindeki temaslarına yönelik eleştiriler sürerken, kurumdan ‘savunma’ geldi. AİHM, Financial Times gazetesine yapılan açıklamada, ‘mahkeme başkanlarının Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin siyasi yetkilileri ve yargı yetkilileriyle biraraya gelmesinin standart uygulama olduğunu’ belirtti.

‘DAVETİ ÖNEMLİ BİR MESAJ VERMEK İÇİN KABUL ETTİ’

Açıklamada, Spano’nun ziyaret davetini ‘iktidardaki kişilerin mahkemeleri kontrol edemeyeceği ve AİHM kararlarına saygı gösterilip bunların uygulanması gerektiği yönünde çok önemli bir mesaj vermek için kabul ettiği’ ifadeleri kullanıldı.

AİHM’in Financial Times’a açıklaması, gazetenin AİHM kararlarına rağmen tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili haberi bağlamında geldi. Financial Times haberde, Spano’nun Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la, üst düzey yargıçlarla ve Ahmet Türk’ün görevden uzaklaştırılması sonrası Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Mahmut Demirtaş’la görüşmelerinin tepki çektiğini hatırlattı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER