AFRİN´DE ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI GÜNCELLENDİ

Afrin´den ulaşan son dakika bilgisi... Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı´nın başlangıcından bu yana 2434 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK ve ÖSO, Afrin´in Ramadiye ve Hamilek köylerini teröristlerden temizledi.

AFRİN´DE ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI GÜNCELLENDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı´nın başlangıcından bu yana 2434 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Suriye´nin Afrin bölgesinde PYD/PKK´lı teröristlere karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla sürüyor. Karadan ateş destek unsurlarıyla havadan jetler, ATAK helikopterleri ve SİHA´larla desteklenen operasyonda dün TSK ve ÖSO, sekiz askerin kahramanca şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe ile birlikte üç köy ve iki tepeyi daha PKK/PYD/YPG´den kurtararak Raco beldesi merkezine dayandı. Kent merkezine yakın mahalllerde TSK destekli ÖSO unsurları ile YPG´li teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. 

09:46 : Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı´nın başlangıcından bu yana 2434 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

08.00 : Raco´nun kuzeyindeki köylerin de alınmasıyla bugün belde merkezine operasyon bekleniyor. 

07.55 : Terör örgütünün Balilköy tepesindeki tünelleri hava saldırılarıyla temizlendi.

07.45 : Türk savaş uçakları ve helikopterler, Cinderes bölgesindeki terör mevzilerine bomba yağdırdı. Hava harekatının gerçekleştiği köyler Ramadiya ve Hamelka.

ŞİDDETLİ PATLAMA SESLERİ

 Afrin kırsalında akşam saatlerinde belirlenen terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ´a ait sığınak, barınak ve mevzilerden oluşan hedefler, Kilis´ten çok namlulu roketatar, Fırtına obüsleri ve tanklarla vurulurken yapılan atışların bir kısmı kent merkezinden de görüldü. Bölgeden şiddetli patlama sesleri de duyuluyor.