Tarih: 31.08.2018 15:57

?AFRİKA´YA YATIRIM AVRUPA´YA GÖÇÜ AZALTIR´

Facebook Twitter Linked-in

31. 08. 2018 Cuma

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupalı şirketlerin Afrika´da yapacakları yatırımların kıta ülkelerinde istihdam artışına sebep olacağını, bunun da Avrupa´ya yönelik göç baskısını azaltacağını söyledi.

Merkel´in, Batı Afrika ülkeleri Senegal, Gana ve Nijerya´ya 29 Ağustos Çarşamba günü başlayan ziyareti devam ediyor.

3 günlük ziyaret ile ilgili Alman medyasında yer alan haberlere göre, Merkel, Senegalli yetkililerle Almanya´nın yatırımları ve Afrika´dan Avrupa´ya göç sorununu masaya yatırdı.

Merkel, "Şirketlerin Afrika´da yapacakları yatırımlar kıta ülkelerinde istihdam artışına sebep olacak ve bu da Avrupa´ya yönelik göç baskısını azaltacak." ifadesini kullandı.

Merkel, gezisinde, Afrika´da Alman şirketleri için altyapı ve enerji alanlarındaki yatırım fırsatlarını da ele alıyor.

Bin Alman firması Afrika´da aktif durumda iş yaparken, Alman hükümeti, Alman firmalarının Afrika´daki faaliyetlerinden vergi alınmamasını ve özel krediler sağlamak gibi teşviklerle kıtadaki ekonomik faaliyetlerini artırmayı hedefliyor.

Afrika´daki yatırım ve ticaret faaliyetlerinin artması için Hermes kredilerini yükselten Almanya, Afrika´daki yabancı sermaye yatırımlarından aslan payını alan Çinli şirketlerle ortak yatırım yapılmasını da tartışıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —