ABD´DEN RUSYA´YA ´SEÇİMLERE MÜDAHALE´ UYARISI

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, "Rusya´nın, ABD´de düzenlenecek seçimlere müdahil olduğuna yönelik şimdilik bir bulguya rastlanmadı. Ancak bu bir klavye tuşuyla değişebilir. Umarım böyle bir şey olmaz.? dedi.

ABD´DEN RUSYA´YA ´SEÇİMLERE MÜDAHALE´ UYARISI

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Rusya´nın, Moskova´da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Washington´un, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması´nın Rusya tarafından ihlal edildiği konusunda ikna olduğunu savunan Bolton, ?Avrupa için asıl tehdit, ABD´nin anlaşmadan çekilmesi değil, Rusya´nın burada hali hazırda konuşlandırdığı füzelerdir.? diye konuştu.

Bolton, Rusya´nın söz konusu ihlalleri kabul etmemesi nedeniyle anlaşmanın kurtarılmasının düşük bir ihtimal olduğunu belirterek, ?Ayrıca Çin´in anlaşmaya taraf olmaması ve geliştirdikleri uzun menzilli füzeler de başka bir endişe konusu.? değerlendirmesini yaptı.

Moskova´da gerçekleştirdiği temaslarda, Rusya´nın, ABD´de seçimlere müdahalesinin de ele alındığını anlatan Bolton, ?Söz konusu müdahale ABD-Rusya ilişkilerine zarar verirken, Rusya´ya herhangi bir kazanç sağlamadı.? ifadesini kullandı.

Bolton, ABD´de 6 Kasım 2018´de yapılacak Kongre ara seçimlerine, Rusya´nın müdahil olma ihtimalini değerlendirerek, "Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yapılan son açıklamada, Rusya´nın, ABD´de düzenlenecek seçimlere müdahil olduğuna yönelik şimdilik bir bulguya rastlanmadığı bildirildi. Ancak bu bir klavye tuşuyla değişebilir. Umarım böyle bir şey olmaz." dedi.

Kaşıkçı´nın öldürülmesi ve Suriye

Gazeteci Cemal Kaşıkçı´nın öldürülmesiyle ilgili soruşturma hakkında da Bolton, "ABD Başkanı Donald Trump ve ABD´li diğer üst düzey yetkililerin verdikleri bilgiler doğrultusunda Putin´i bilgilendirdim." diye konuştu.

Görüşmelerinde, Suriye´de ABD ve Rusya arasındaki iş birliğinin de gündeme geldiğini vurgulayan Bolton, ?Putin ile Suriye´deki iş birliğimizi ve koordinasyonumuzu artırmaya karar verdik. Türkiye ve Rusya arasındaki İdlib anlaşması ise devam eden bazı sorunlara rağmen, uygulanmaya devam ediyor.? ifadesini kullandı.