ABD: Türkiye´deki seçimleri yakından izliyoruz

ABD Başkanı Donald Trump´ın Türkiye´ye büyükelçi olarak aday gösterdiği David Satterfield, Türkiye´deki yerel seçim sürecini, tüm dünya gibi ABD´nin de yakından izlediğini belirterek, ´Biz özgür, adil ve şeffaf seçimlerin ve seçim süreçlerinin demokrasini

ABD: Türkiye´deki seçimleri yakından izliyoruz
ABD Başkanı Donald Trump´ın Türkiye´ye büyükelçi olarak aday gösterdiği David Satterfield, Türkiye´deki yerel seçimlere ilişkin değerlendirmede bulundu.
 
Halen ABD Dışişleri Bakanlığı´nın Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Müsteşar Vekili olarak görev yapan Satterfield, ABD ile AB arasında Ortadoğu ve Kuzey Afrika hakkında yapılan istişareler sonrasında telekonferans brifingi düzenledi, soruları yanıtladı. 
 
DW Türkçe´nin haberine göre, Satterfield´e Türkiye´de 31 Mart´ta yapılan yerel seçimlerin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen, AKP´nin itirazları nedeniyle İstanbul´daki oy sayımının halen tamamlanmamasını ABD yönetiminin nasıl değerlendirdiği soruldu. 
 
ABD´li diplomat, Türkiye büyükelçisi olmak için gerekli onay sürecinin tamamlanmadığını, bu konunun henüz kendi sorumluluğunda olmadığını söylemekle birlikte, şu değerlendirmeyi aktardı:
 
?Biz özgür, adil ve şeffaf seçimlerin ve seçim süreçlerinin demokrasinin temelini oluşturduğuna inanıyoruz. Türkiye bir demokrasi. Tüm dünya gibi biz de, süreçteki olayların nasıl geliştiğini yakından izliyoruz.?