ABD İSTİHBARAT RAPORU: YPG, PKK´NIN SURİYE´DEKİ MİLİS GÜCÜ

ABD Kongresine sunulan istihbarat raporunda YPG´nin "PKK´nın Suriye´deki milis gücü" ve "otonom bir bölge arayışında" olduğu belirtildi.

ABD İSTİHBARAT RAPORU: YPG, PKK´NIN SURİYE´DEKİ MİLİS GÜCÜ

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) Daniel Coats tarafından ABD Kongresi´ne sunulan "ABD İstihbarat Topluluğunun Dünya Genelinde Tehditler Değerlendirmesi" raporunda YPG´nin "PKK´nın Suriye´deki milis gücü olduğu" belirtildi.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Coats, Senato İstihbarat Komitesi´ndeki oturumda senatörlere ABD İstihbarat Topluluğunun Dünya Genelinde Tehditler Değerlendirmesi başlıklı raporu sundu.

Raporun Suriye ile ilgili bölümünde "PKK´nın Suriye´deki milis gücü olan YPG, muhtemelen bir tür otonom yapı arayışında olacak ancak Türkiye, Rusya ve İran´ın direnciyle karşılaşacak." ifadelerine yer verildi.

YPG´nin PKK´nın Suriye´deki uzantısı olduğu açık bir şekilde belirtilen raporda, örgütün otonom bir yapı kurma peşinde olduğunun belirtilmesi de dikkati çekti.

CIA de "PKK uzantısı" demişti

Son dönemde ABD´nin terör örgütü PYD/PKK´ya verdiği desteğe ilişkin çarpıcı "itiraflar" ortaya çıkarken ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) internet sayfasında geçen ay sonunda yapılan güncellemede ülke profilleri bölümünde PYD/PKK´nın, "Suriye´deki yabancı kaynaklı terör örgütleri" arasında yer aldığı görülmüştü.

Buna göre, Suriye´deki yabancı terör örgütleri arasında PKK´yı da sayan CIA, Salih Müslim´i de "PKK´nın Suriye kolunun lideri" olarak göstermişti.

Önceki hafta kamuya açık basın brifinginde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert´in Afrin´deki PYD/PKK unsurlarıyla ilgili konuşurken doğrudan "PKK" ifadesini kullanmasının ardından Dışişleri Bakanlığından yalanlama yapılmaması da dikkati çekmişti.