Tarih: 09.11.2018 09:11

ABD İnsanlık Dışı Suçlarına Bir Yenisini Daha Ekledi

Facebook Twitter Linked-in

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo´nun Yemen ve İran´a ilişkin yaptığı açıklamalara tepki göstererek İran ve Yemen´e karşı işlenen insanlık suçundan ABD´nin sorumlu olduğunu belirtti.

Zarif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Pompeo´nun, "İranlıların gıda ve ilaç için gerekli mali hizmetlere erişimini engelleyen yasa dışı ABD yaptırımlarının sorumluluğunu" İran´a yüklediğini dile getirdi. 

ABD´ye rağmen İran halkına gıda, ilaç ve diğer temel malzemeleri ulaştıracaklarını dile getiren Zarif, "İran ve Yemen´e karşı işlenen insanlık suçundan ABD sorumludur." ifadesini kullandı.

Zarif, Yemen´deki gelişmelerle ilgili olarak ise Pompeo´ya hitaben şu cümleleri yazdı:

"Bak ne diyeceğim, Bakan Pompeo. Karşı karşıya kaldıkları kıtlıktan sorumlu olan Yemenlilerin kendisidir. Çünkü Yemenliler okul servislerini bombalamak için milyar dolarlar ve ´bu riski hafifletmek için yine milyonlar´ harcayan hamileri olduğunuz kasaba (Suudi Arabistan´a) direnmeksizin kendilerini yok etmelerine izin vermeliydiler. Utanmanız yok mu?"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan´ın Yemen´e milyonlarca dolar insani yardımda bulunduğunu açıklamıştı. ABD´nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook ise yaptırımlarının hedefinin İran halkı değil rejimi olduğunu ve bu nedenle ilaç, sağlık ve gıda sektörüne yaptırım uygulamadıklarını söylemişti.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —