Tarih: 15.04.2019 11:45

ABD bölgede planlarının bozulmasını istemiyor

Facebook Twitter Linked-in

Ortadoğu´daki sinsi planlarına hız kesmeden devam eden Amerika, geçtiğimiz günlerde İran´ın resmi ordusu Devrim Muhafızları´nı terör örgütü listesine aldığını açıkladı. ABD´nin İran´a yönelik ambargosu, Türkiye- ABD ilişkilerini ve aldığı skandal kararla birlikte gelişmeleri uzmanlarla konuştuk. İran uzmanı Ramazan Bursa ve Savunma Ekonomisi Uzmanı Yakup Evirgen, Millî Gazete´ye konuşarak İran´daki ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.

Ortadoğu´yu yeniden dizayn etmeye çalışan Amerika, bölgeye dair kritik ve küstah kararlar almaya devam ediyor. ABD, geçtiğimiz ay GolanTepeleri´nin, Siyonist İsrail´e ait olduğunu ilan etmiş, Nisan ayının ilk günlerindeyse uzun zamandır ambargo uyguladığı İran´ın resmi devlet ordusunu terör örgütü listesine aldığını açıklamıştı. Devrim Muhafızları´nı terör örgütü listesine alan ABD´nin kararına karşı İran´da, Amerika ordusunu terör listesine almıştı. Millî Gazete´ye konuşan uzmanlar, S-400, PYD, Golan Tepeleri ve son gelişmelerle birlikte gerilen ABD- Türkiye ilişkilerinin ülkemize yönelik baskıları artabileceğine dikkat çekti.

 

?İRAN´IN HİZBULLAH VE ENSARULLAH´A CİDDİ DESTEĞİ VAR?

İran Uzmanı Ramazan Bursa, İran ve Amerika arasındaki son gelişmeleri değerlendirerek, ?Amerika, İran´ın bölgedeki faaliyetlerini bitirmek istiyor. Çünkü İran hem Suriye hem de Irak´ta ciddi bir varlık gösteriyor. İran Devrim Muhafızları´nın, ?Kudüs Gücü´ olarak bilinen yapısının Ortadoğu´daki hareket alanı Amerika´nın bu hamlesiyle kısıtlanmaya çalışılacak. Öte yandan Amerika, İran´la Hizbullah´ın irtibatını ve İran´la Yemen´deki Ensaruallah´ın arasındaki irtibatını bitirmek istiyor. Çünkü İran´ın Hizbullah ve Ensarullah´a ciddi desteği var ? diye konuştu.

?AMERİKA, İRAN´IN FİLİSTİN´E DESTEĞİNİ KESMEK İSTİYOR?

Ramazan Bursa, Amerika´nın, İran Devrim Muhafızları Ordusu´nun terör listesine almasının sebeplerini, ?Amerika, Ortadoğu´daki planlarını olumsuz etkileyecek ya da zarar verecek hiçbir faaliyet görmek istemiyor. Hizbullah´ın Golan Tepesi´nin eteklerinde bir askeri birlik kurma planı var. İran için Hizbullah çok önemli ve Amerika da Golan Tepesi´nde böyle bir yapılanmaya müsaade etmiyor. Çünkü Amerika, İsrail´in güvenliğini tehdit edecek hiçbir güce izin vermez? ifadeleriyle açıkladı.

 

 

?AMERİKA VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİ ZATEN GERGİN?

Türkiye, Amerika ilişkilerini işaret eden Ramazan Bursa, ?Amerika, İran´la ticarete yönelik ülkelere zaten büyük baskılar yapıyor. İran´a uygulanan ambargoda Türkiye´nin liste dışında tutulmasından dolayı Amerika´nın zaten bir boğaz tutması var. Burada en çok baskıya uğrayan Türkiye´dir. Zaten S-400 ve Suriye üzerinden Amerika ve Türkiye ilişkileri gergin bir dönemde. Bir de İran Devrim Muhafızları´nın Amerika tarafından terör listesine alınması Türkiye üzerindeki baskıyı artıracaktır? şeklinde konuştu.

Haberin devamı...




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —