Tarih: 20.09.2018 09:42

ABD 2017 TERÖRİZM RAPORUNU YAYIMLADI

Facebook Twitter Linked-in

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2017 terörizm raporunu resmi internet adresi üzerinden yayımladı. Yayımlanan raporunun Türkiye raporunda geçen yıl olduğu üzere bu yıl da "Türkiye´nin FETÖ´yü terör örgütü olarak tanımladığı" yer alırken, Fethullah Gülen "din adamı" olarak tanımlandı.

Raporda Türkiye tarafından icra edilen bazı operasyonlar eleştirilirken, FETÖ soruşturmalarının Türkiye´nin terörle mücadele çabalarını olumsuz etkilediği belirtildi. ABD Dışişleri tarafından yayımlanan raporda Türkiye´nin yurt içinde PKK, yurt dışında ise DAEŞ ile mücadele ettiği vurgusu dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl yayımlanan raporla bu yılki arasındaki en dikkat çekici fark, YPG´ye ilişkindi. Raporda "Türkiye´nin YPG´yi PKK´nın uzantısı olarak gördüğü" şeklindeki ibarenin bu yılki raporda yer almadığı gözlemlendi.

Fırat Kalkanı Harekâtı için özel övgü

ABD Dışişleri Bakanlığının yayımladığı raporda Fırat Kalkanı Harekâtı´na da değinildi. TSK´nın 2017 yılında DAEŞ´e karşı düzenlediği ve 3 bin 60 daeş militanını ima ettiği Fırat Kalkanı Harekâtı ile Türkiye´nin uluslararası terörle mücadelede aktif bir rol aldığı değerlendirmesi yer aldı.

 

 

 

Raporda DAEŞ´e ilişkin istatistikler de yer aldı. Buna göre; 45 ülkeden 53 bin 781 kişiye giriş yasağı getirdiği ve terör gruplarıyla ilişkili olduğu tespit edilen 5 bin 446 kişinin sınır dışı edildiği bilgilerine yer verildi.

Türkiye´nin Suriye´deki koalisyona katkısının da yer aldığı raporda, DAEŞ´e büyük darbe vurulduğu ve Türkiye´nin buna katkıda bulunduğu tespiti de yer aldı.

Terör saldırılarının dünya genelinde %23 oranında azaldığı istatistiğine yer verilirken, terörizmin devlet sponsorlarının İran, Sudan, Suriye ve Kuzey Kore olduğu değerlendirmeleri de çarpıcı değerlendirme olarak dikkat çekiyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —