Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

65 yıl aradan sonra tarihi ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan´da

65 yıl aradan sonra tarihi ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nda Yunan mevkidaşı Prokopis Pavlopoulos ile görüşmesinde gazetecilere açıklamada bulundu.

 

Ülkeler arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi´ni güçlendirerek devam ettirmeleri gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti´nin Cumhurbaşkanı olarak arzum şudur. Biz bardağın boş tarafıyla uğraşmayalım, bardağın dolu tarafına bakalım ve münasebetlerimizi güçlendirelim. Bu ziyaretimizin de inanıyorum ki 65 yılı bir kenara koyup artık ileriye bakacak bir ziyaret olması temennisindeyim." dedi.

/resimler/2017-12/7/2354006135832.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, açıklamalarının ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile yapacağı görüşme için Başbakanlık binasına geçti. 

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Başbakanlık´ta görüştü.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerde ortak noktalara yoğunlaşılması gerektiğini söyledi. Bunun başarılması halinde, ziyaretin iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfanın açılmasına vesile olacağı değerlendirmesinde bulundu.

/resimler/2017-12/7/2354248792541.jpg

Bölgede, göçmen krizi, Suriye, Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri gibi ciddi gerginlikler bulunduğunu belirten Çipras, "Biz bu dönemde bunların üstesinden gelmenin gayreti içerisindeyiz. Çok iyi biliyorsunuz ki gönlüm iyi komşuluk ve dostluk ilişkilerinden yana. Bunu da göstermiş bulunuyorum." dedi.

Çipras, önemli bir dönemde Yunanistan Cumhurbaşkanı´nı ziyaret konusunda davet için cesaretlendirdiğini aktararak, "Bizim bu dönemdeki çabalarımız aslında ülkelerimiz arasında duvarlar değil, köprüler inşa etmektir." diye konuştu.

Çipras, iki ülkenin çeşitli meseleler hakkında farklı görüşleri bulunduğuna işaret ederek, "Aramızdaki anlaşmazlıklardan ziyade, ortak noktalara yoğunlaşmalıyız. Bu fikir ayrılıklarını, her zaman karşılıklı saygı çerçevesinde, tahriklerden uzak şekilde ortaya koymak gerekir diye düşünüyorum. Bugün biz bunu başarabilirsek sizin ziyaretiniz tarihi olmaktan öte iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfanın açılmasına vesile olacaktır." değerlendirmesinde bulundu. 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER