Tarih: 10.01.2018 08:19

60 yaşından sonra Kur´an okumayı öğrendiler

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman´da yaşayan 60 yaş ve üzerindeki ev kadınları, düzenlenen kursta Kur´an-ı Kerim okumayı öğrenmenin sevincini yaşıyor.

Yaşıtları gibi evlerinde oturup örgü örmek ya da torunlarını sevmek yerine Kur´an öğrenmek için yollara düşen kadınlar, İl Müftülüğü bünyesinde açılan kursta Kur´an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Siteler Mahallesi´nde bulunan kız Kur´an kursunda bir araya gelen kadınlar, öğretici eşliğinde Kur´an-ı Kerim okuyor.

Kursiyerlerden 65 yaşındaki Hatice Demir, AA muhabirine, yaklaşık 3 yıldır kursa devam ettiğini söyledi.

Geç de olsa Kur´an-ı Kerim okumayı öğrenmek için azmettiğini dile getiren Demir, "En sonunda, şükürler olsun Kur´an öğrendim. Buradaki arkadaşlarımızla güzel vakit geçiriyoruz. Kur´an okuyunca dünya benim oluyor. Akşam daha rahat uyuyorum." dedi.

60 yaşındaki Elifhan Bozan ise Kur´an-ı Kerim´i okumayı kursta öğrendiğini belirtti.

Daha önce yaşadığı mahallede kurs bulunmadığını aktaran Bozan, "Çok şükür Kur´an-ı Kerim´i öğrendik. Bir zamanlar bilmiyorduk ama şimdi okumanın heyecanını yaşıyorum. Bize emek veren hocalarıma teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Kur´an okuyunca kendimi rahat hissediyorum"

Mücella Çetin (62) de Kur´an okuduğu için kendisini rahat hissettiğini ifade etti.

Kur´an bilmeyenlere de öğrenmelerini tavsiye ettiğini dile getiren Çetin, azmedip Kur´an okumanın heyecanını yaşadığını aktardı.

Kurs öğreticisi Fatma Erbay ise kurstaki 6 kadının 60 ve üzeri yaşta olduğunu söyledi.

Öğrencilerinin yeterli düzeyde olduğunu dile getiren Erbay, "Onlara ders programı çerçevesinde dini eğitim ve Kur´an dersi veriyorum. Kur´an okuduğunu görünce ben de mutlu oluyorum. Teyzelerimiz çok azimliler. Çeşitli rahatsızlıklarına rağmen kursa gelmeyi ihmal etmiyorlar." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —