5. YILINDA MISIR DARBESİ.. MURSİ´Yİ İNDİREN SİSİ, ÜLKE EKONOMİSİNİ BÖYLE BATIRDI

Meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, iş başına gelirken halka ´´Silahımızı, ilacımızı ve ekmeğimizi kendimiz üreteceğiz´´ sözü vererek bu yolda çalışmalarını sürdürürken gerçekleşen askeri darbe sonucunda Sisi ülkeyi adeta batırdı!

5. YILINDA MISIR DARBESİ.. MURSİ´Yİ İNDİREN SİSİ, ÜLKE EKONOMİSİNİ BÖYLE BATIRDI

Bugün Mısır´da Temerrüd (İsyan) gösterileriyle başlayan ve 3 Temmuz 2013´te General Abdülfettah es-Sisi öncülüğündeki askeri darbeyle sonuçlanan olayların 5´inci yıl dönümü... Ülke tarihinin şeffaf seçimlerle iş başına gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi´yi koltuğundan askeri darbeyle indirerek bu makama çıkan Sisi, sadece binlerce insanı katletmek ve Mısır´ın siyasi yönünü değiştirmekle kalmadı. Aynı zamanda ülke ekonomisini de adeta batırdı.

MURSİ SÖZ VERMİŞTİ, SİSİ PEŞKEŞ ÇEKTİ

Meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, iş başına gelirken halka ´´Silahımızı, ilacımızı ve ekmeğimizi kendimiz üreteceğiz´´ sözü vererek bu yolda çalışmalarını sürdürürken gerçekleşen darbe sonrası bunların hiç biri gerçekleşmedi. Sisi, ülkedeki pek çok yatırımı Birleşik Arap Emirlikleri, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail merkezli şirketlere sattı.