Tarih: 19.09.2018 11:13

24 SAATTE 6 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU! İSRAİL CİNAYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Batı Yaka, Gazze Şeridi ve Kudüs´te 24 saat içinde 6 Filistinli işgal güçlerinin açtığı ateşle ve saldırısıyla şehit oldu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal ordusunun Gazze Şeridi´nin güneyine düzenlediği saldırıda iki gencin ve Gazze Şeridi´nin kuzeyindeki gösteriye müdahalesi sırasında da iki gencin şehit olduğunu bildirdi.
 
Ramallah´ta işgal güçlerinin gözaltına alırken öldüresiye darp ettiği bir genç dayak ve işkencenin etkisiyle şehit olurken, Kudüs´ün güneyinde de bir başka genç bıçaklama girişiminde bulunduğu iddiasıyla işgal güçlerince şehit edildi.
 
İşgal ordusunun önceki akşam geç saatlerde Han Yunus´un doğusuna düzenlediği hava saldırısında iki genç şehit olurken, şehitlerin cesetlerine dün sabah ulaşılabildi.
 
Şehitlerin parçalanan cesetlerinin morgda 15 saat bekletildiği ve kimliklerinin güçlükle tespit edilebildiği kaydedildi.
 
Gazze´deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, şehitlerin Han Yunus´un doğusundaki Beni Süheyla beldesi sakinlerinden 18 yaşındaki Naci Cemil Ebu Asi ve 21 yaşındaki Alâ Ziyad Ebu Asi olduğunu bildirdi.
 
Ramallah´ın kuzeybatısındaki Beyt Rima köyü sakinlerinden Muhammed Er-Rimavi isimli genç dün sabah işgal güçlerince gözaltına alınırken öldüresiye darp edilmesi sonucu şehit oldu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin dün akşam Gazze Şeridi´nin kuzeyinde Beyt Hanun ?Erez? Kapısı yakınlarında düzenlenen barışçıl gösteriye ateş açması sonucu iki kişinin şehit olduğunu ve 46 kişinin yaralandığını ifade etti.
 
İşgal güçlerinin dün akşam ayrıca Kudüs´te Babu´l-Amud yakınlarında Filistinli bir genci bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla yargısız infaz ettiği kaydedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —