2018 yılında İran´da en az yedi çocuğun idam edildiğini belirten BM Uzmanı: İnfazlar dünyada en yüksek seviyede

BM İnsan Hakları Konseyi İran Özel Raportörü Cavid Rahman, geçtiğimiz yıl İran´da aralarında yedi çocuğun da bulunduğu 253 kişinin idam edildiğini açıkladı

2018 yılında İran´da en az yedi çocuğun idam edildiğini belirten BM Uzmanı: İnfazlar dünyada en yüksek seviyede

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi İran Özel Raportürü Cavid Rahman, İran´da geçtiğimiz yıl ifade özgürlüğü konusundaki kısıtlamalarda artış yaşadığını belirterek, Tahran tarafından özgürlüklerin çok sık ihlal edilmeye başlandığını söyledi.

Şarkul Avsat´ın haberine göre, BM İnsan Hakları Konseyi İran Özel Raportörü Cavid Rahman, geçtiğimiz yıl İran´da aralarında çocukların da bulunduğu 253 kişinin idam edildiğini söyledi.

BM Uzmanı, cuma günü BM Genel Kurulu´na sunduğu raporda, 2007 yılından bu yana İran´daki idam sayısının en düşük seviyede olmasına rağmen, infaz sayısının dünyada en yüksek seviyelerde olmaya devam ettiğini söyledi.

BM Raportörü, açıklamasında rakamlardaki düşüşün 2017 yılında İran´ın uyuşturucu karşıtı kanunda değişiklikler yapılması sebebi ile gerçekleştiğini belirterek, uyuşturucu infazlarının 2017 yılında 231, 2018 yılında ise en az 24´e düştüğünü ifade etti.

Cavid Rahman, 2018 yılından İran tarafından en az yedi çocuğun idam edildiğini belirterek İran yönetimine tepki gösterdi.

 

Independent Türkçe