Tarih: 01.08.2018 16:13

Erdoğan Sinyali Vermişti! 34 Bin Suriyeli, Sınır Bölgelerindeki Kamplara Yerleştirilecek

Facebook Twitter Linked-in

01. 08. 2018 Çarşamba

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, 24 Haziran seçimleri öncesi Gaziantep mitingindeki "Seçimin ardından tüm Suriye topraklarını güvenli hale getirmeyi ve misafirlerimizin tamamının evlerine dönmelerini sağlamayı hedefliyoruz" sözlerinin ardından ilk adım atıldı, Gaziantep, Adıyaman ve Mardin´de Suriyelilerin barındığı 5 geçici barınma merkezi kapatılıp, buradaki 34 bin 180 sığınmacı sınır bölgelerindeki kamplara yerleştirilecek.

ERDOĞAN, SEÇİM ÖNCESİ SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, 24 Haziran seçimleri öncesinde düzenlenen Gaziantep mitingindeki, "Seçimin ardından tüm Suriye topraklarını güvenli hale getirmeyi ve misafirlerimizin tamamının evlerine dönmelerini sağlamayı hedefliyoruz" açıklamasının ardından ilk adım atıldı.

3 KENTTEKİ KAMPLAR KAPATILIYOR

Dün, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından çadır kentlere gönderilen talimatta 23 bin 95 Suriyeli sığınmacının barındığı Gaziantep´in Nizip, İslahiye ve Karkamış kampları ile 8 bin 627 sığınmacının yaşadığı Adıyaman ve 2 bin 458 sığınmacının bulunduğu Mardin Midyat´taki kampların kapatılacağı belirtildi. Kapatılacak kamplardaki 34 bin 180 Suriyeli sığınmacının ise Hatay, Kilis ile Şanlıurfa´nın Akçakale, Suruç ve Ceylanpınar ilçelerindeki sınıra daha yakın olan kamplara yerleştirileceği belirtildi.

HER ŞEY 1 AY İÇERİSİNDE OLACAK

Taşıma işleminin 1 ay içerisinde yapılması planlanırken, 5 bin Suriyelinin bulunduğu Nizip konteyner kentinin bir süre daha faaliyet göstereceği belirtildi.

Kaynak. sondakika.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —