Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

15 TEMMUZ MİLLİ DİRENİŞ RUHU SAHNEDE

"15 Temmuz gecesi inancı, yenecek bir gücün olmadığını, göstermesi açısından oldukça önemli bir gecedir. Her insanın olduğu gibi her toplumun da yaşamında kırılma noktası vardır. O gece Türkiye için bir kırılma noktasıydı ve halkımız ihanetin ülkemizi işg

 15 TEMMUZ MİLLİ DİRENİŞ RUHU SAHNEDE

Sitemiz yazarlarından Seyit Ahmet Uzun´un, "15 Temmuz Milli Direniş Öyküsü" adlı kitabı tiyatroya uyarlandı. Samsun Tiyatro topluluğu tarafından tiyatroya uyarlanan eser 15 Temmuz direniş ruhunu sahneye taşıması açısından önemli bir boşluğu doldurmaktadır. 

Yazar Seyit Ahmet Uzun, eserinin tiyatroya uyarlamasından duyduğu heyecanı şu sözlerle ifade etmiştir. 
"15 Temmuz gecesi inancı, yenecek bir gücün olmadığını göstermesi açısından oldukça önemli bir gecedir. Her insanın olduğu gibi her toplumun da yaşamında kırılma noktası vardır. O gece Türkiye için bir kırılma noktasıydı ve halkımız ihanetin ülkemizi işgal edilmesine yüreğindeki vatan aşkıyla karşı koymuştur. Ve bugüne kadar yazdığım 36 kitabın içinde 15 Temmuz adlı romanımın tiyatroya uyarlanması beni  onurlandırmıştır.
 
 
./resimler/2018-1/13/1129170994247.jpg
 
 
Eseri sahneye uyarlayan değerli sanatçı Salih Birinci ve müziğini yapan İsa Kahraman hocalarıma en kalbi sevgilerimi sunuyorum. Halkımızın bu esere ve tiyatroya ayrı bir teveccüh göstereceğine olan inancımı sizlerle paylaşmaktan büyük bir mutluluk duydum. 
Eser 13-14 Ocak Samsun Canikli Kültür merkezinde sergilenecektir."
Yazar duygularını bu şekilde gündeme getirerek aslında 15 Temmuz ruhunu direniş bilinci olarak gencligimize halkımıza armağan ettiğini dile getirmiştir. 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER