Yusuf Tosun, Vefatının 50. yılında merhum Nurettin Topçu'yu, onun, düşüncelerinin ana parametreleri sayılan “İsyan, ahlak, hareket, irade ve var olmak” olguları üzerinden değerlendiriyor.
Celalettin Can, yakın tarihimizin acı olaylarından biri olan ve aynı mahfillerce yapıldığı izlenimi veren Madımak ve Başbağlar katliamına yönelik düşüncelerini ifade sadedinde; yüzleşilmesi gerektiğini belirtiyor.
Tarık Çelenk, 21 Haziran 2025 Cumartesi günü Diyarbakır’da düzenlenen “Barışa Giden Yol/Hafıza ve Adalet” adlı etkinle ilgili gözlem ve düşüncelerini aktarıyor.
Mehmet Emin Ekmen Sırrı Süreyya ÖNder'in ardından duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
Nevzat Çiçek, Sırrı Süreyya Önder ile ilgili hatıralara dair düşüncelerini dile getiriyor.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu; Suriye’de 8 Aralık’taki rejim değişikliği dönemi ile birlikte on günlerde orada olan bitenin çözümüne yönelik düşüncelerini madde, madde dile getiriyor.
Yasin Aktay, Erdoğan tarafından ilan edilen ‘Aile Yılı’ münasebetiyle konu ile ilgili sosyolojik değişme ve bu değişimin etkilediği alanlara ve ailedeki var olan çözülmelerin neyin bedeli olduğu düşüncelerini aktarıyor.
Yıldıray Oğur, bu yazısında dünyada ve Türkiye’de 2024’ten bu yıla devrolunan olay ve olgulara yönelik düşüncelerini okuyucusuyla paylaşıyor.
Ümit Aktaş, kardeşi olan edebiyatçı yazar Cihan Aktaş’ın yazarlığının 40. Yılı adına, İz Yayıncılık tarafından düzenlenen kutlama programına yönelik duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
İbrahim Kiras, toplum olarak sıradan insandan yazar, çizere kadar, kitaba verilen değer üzerinden salt kitap ve yazarından imzalı kitabın nasıl karşılandığı, ona nasıl muamele edildiğine dair kanaat ve düşüncelerini paylaşıyor.
Dr. Bekir Tank, yaşanmakta olan Gazze dramı ile birlikte, bir emperyalist olan Trump’un(ABD), henüz koltuğuna oturmadan, bölgemiz ile ilgili düşüncelerinin esas sebebinin kendi milli ve mezhebi zaaflarımız olduğunu belirtiyor.
Yaşar Kaplan ile ilgili, onun vefatı dolayısıyla haberduruş.com’da bir değerlendirmede bulunmuştuk. Bu değerlendirme yazımızı, onun vefatının birinci yılı vesilesiyle yeniden yayınlıyoruz. Rabbimiz ona rahmet eylesin. Amin.
Adnan Öksüz, Merhum Prof. Dr. Celalettin Sencer İmer’in bir dönem bulunduğu Tayvan’da depremle ilgili olarak yapmış olduğu çalışmaların mahiyetine dair düşüncelerini aktarıyor.
Taha Kılınç, İhvan’ıneski mensuplarından olup harekete eleştiri sunan ve kendini Hasan El-Benna çizgisinde değerlendiren Dr. Kemal Hilbâvî’yi ve düşüncelerini ölümü sonrası değerlendirdi.
Eğitimci yazar Hüseyin Akın, 28 Şubat dönemine tanıklık eden bir avukatın, konu ile ilgili bizzat yaşadığı şeylere dair düşüncelerini, o kişini kaleme aldığı bir kitaba dayanarak aktarıyor.
Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, deprem sonrası hükümet yetkililerinin ve partilerin yapması gereken durumlara yönelik düşüncelerini ve ABD kaynaklı olup Türkiye’ye yönelik bir işgal senaryosuna dair kanatlarını belirtiyor.
Sait Alioğlu, Almanya'da gurbet ellerde vefat eden edebiyatçı yazar ve düşünce insanı Yaşar Kaplan ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.
Ayşe Böhürler, genetik konusu üzerinden, birçok yerli ve yabancı uzmanın uyarıları ışığında çocukların istismarı konusuna ve birileri tarafından çok abartılan Z nesline dair düşüncelerini dile getiriyor.
Yasin Aktay, Oryantalizme karşı “rövanşist” bir mantıkla üretilen, ama henüz hakkında başlı başına bir literatür olmayı hak edecek bilgilerin bir araya getirilmediği oksidentalizm(Batı bilimi) üzerine düşüncelerini paylaşıyor.
Ahmet Taşgetiren, Tarım Bakanı olan zatın, ahiret vurgusunu salt oy verme sadedine bulunan vatandaşa yönelik yaptığını, ama nedense siyasilerin ve yöneticilerin bu konuda bir düşüncelerinin bulunmadığını belirtiyor.
Ömer Lekesiz, Talebesi olarak Yahya Kemal’in aksine Garpçı medeniyetçiliğe taraf olanTanpınar’ın düşüncelerinin aksine, AK Parti sürecinde ulaşılan “dindar/muhafazakâr medeniyetçilik ve İslamcılık” üzerine görüşlerini belirtiyor.
Taha Kılınç, ilk kurulduğu günden bugüne İnvân’ın, Mısır’daki sistemle ve yöneticileriyle olan ilişkilerin inişine,çıkışına; kabulü ve reddi ile yeni süreçte sahneye çıkabileceğine dair düşüncelerini belirtiyor.
Mustafa Kaya, Ukrayna Savaşı sonrasında, bir NATO ülkesi olan Türkiye’nin Rusya ile olan ilişkilerinde öne çıkan konulara dar şifrelerin çözümüne dair düşüncelerini paylaşıyor.
Yeni Şafak Gazetesi yazarı ve Kamu personel uzmanı Ahmet Ünlü, bir süre önce iptal edilen ve yenilenecek olan KPSS sınavı ve ÖSYM ile ilgili düşüncelerini belirtiyor.
Fehmi Koru, yakın arkadaşı ve dostu olan iş insanı Ali Doğanay ile bir dönem DPT’de birlikte çalıştıkları ve aynı zamanda ağabeyi hükmünde olan Rasim Özdenören’in vefatı dolayısıyla duygu ve düşüncelerini belirtiyor.
Eğitimci yazar Dr. Abdülkadir Turan, öğrencilerin girdikleri sınavlarda nasıl hareket etmeleri hususunda düşüncelerini sınava girecek kişilerle paylaşıyor.
Vahap Coşkun, “zamansız bir şekilde” HDP’nin Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması adına düzenlediği eylemin, kime, neye, ne zaman ve ne için yarayacağı, ya da yaramayacağına dair düşüncelerini dile getiriyor.
Fehmi Koru, Milli Görüş’ün lideri merhum Necmettin Erbakan’ın öncülüğünde kurulan, ama yıllardır akim kalan D-8 projesi kapsamında yapılan toplantı ile Tarhan Erdem’e dair düşüncelerini dile getiriyor.
Yasin Aktay, başta Katar’a ve Kuveyt’e yaptıkları seyahatlerde, Arap dünyasının bilmek istediği Türkiye tecrübesinin entelektüel derinliği ile artılara ve eksilere yönelik düşüncelerini aktarıyor.
Fehmi Koru, AKPli’lerin, Atatürk Havaalanı’na yönelik iktidarın düşüncelerini dile getirdiklerinde de, rahat davranamadıklarını ve ne yapılacağına dair doğru, dürüst bir şey söyleyemediklerine işaret ediyor.