DİSA), Friedrich-Ebert-Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin desteğiyle Diyarbakır’daki bir otelde “Çözüm Süreci: Aktörler ve Dinamikler” başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi..
Ertan Alp’ın, “Kelimelerin Kalbine Yolculuk” alt başlıklı “Maral Ana” adlı çocuklara yönelik eseri,”Çıra Çocuk” etiketiyle yayınlandı.
Gazeteci Nuray Babacan, "Yargı paketine açılım rötuşu" başlıklı yazısında konu ile ilgili görüşlerini belirtti.
Köklü Değişim, Ankara’da Filistin için gerçek ve kalıcı çözümün konuşulacağı “Büyük Gazze Konferansı” başlıklı bir program düzenleyecek.
Usta yazar Cemal Şakar, Post Öykü’nün 63. sayısında (Mart-Nisan, 2025) “Sirenler İçinde” başlıklı bir öykü yayımladı.
The Economist’in “Europe’s reluctant reset with Turkey” başlıklı analizine göre Avrupa Birliği, Türkiye’de demokrasi geriye giderken Cumhurbaşkanı Erdoğan’la güvenlik ve savunma alanında yakınlaşmaya yöneliyor.
Muhammed Zeki Mirzaoğlu’nun, “Sosyal ve Siyasal Mesaj” alt başlıklı “Hz. Muhammed’in Hayatı –2 adlı eseri, Çıra Yayınları tarafından yayınlandı.
Muhammed Zeki Mirzaoğlu’nun, “Sosyal ve Siyasal Mesaj” alt başlıklı “Hz. Muhammed’in Hayatı –1 adlı eseri, Çıra Yayınları tarafından yayınlandı.
Muhammed Zeki Mirzaoğlu’nun, “Toplumun Yükselen Öfkesi ve Siyasal Değişim Arayışı” alt başlıklı “Cemel Vak’ası” adlı eseri, Çıra Yayınları tarafından yayınlandı.
Yıldıray Oğur, Sıırrı Süreyya Öneder’in, 2013’teki çözüm sürecinde üstlenmiş olduğu rolüne dair “Bu işin sırırı” başlıklı yazıyı, dönemin havasından dolayı yazamadığını, bu ismi bu yazı vesilesiyle kullandığını belirtiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024 KPSS puanıyla yapılacak 15 bin sözleşmeli öğretmen alım sürecinin 21 Nisan’da başlayacağını açıkladı.
Yazar ve şair Adem Turan’ın “Gün Doğarken Gün Batımı” alt başlıklı “Borges Borges” adlı şiir kitabı, Çıra Edebiyat etiketiyle yayınlandı.
Muhammed Zeki Mirzaoğlu’nun, “Nedenleri ve Çözüm Yolları” alt başlıklı “Müslümanların Vahdet Sorunu” adlı eseri, Çıra Yayınları tarafından yayınlandı.
Mesud Sadr, harici.com.tr’de “İran-ABD müzakereleri: Maskat görüşmesi ne anlama geliyor?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Selahattin Demirtaş, t24.com.tr’de “Yeni paradigma; Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de devletidir” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Tarık Çelenk “Kriz dönemlerinde Atatürk’ü anmak” başlıklı yazısında, başından geçen bir olay üzerinden Atatürk ve Atatürkçülük üzerine yazdı.
Muhammed Zeki Mirzaoğlu ile Fatime Betül Mirzaoğlu imzasını taşıyan “Doğu Batı Kıskacında” üst başlıklı “Aile ve Kadın” adlı eser, Çıra Yayınları tarafından yayınlandı.
Muhammed Zeki Mirzaoğlu’nun, “Kültür Mirasımızda” üst başlıklı “Görgü ve Nezaket Metodolojisi” adlı eseri, Çıra Yayınları tarafından yayınlandı.
Dördüncü kez düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu Erdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlıyor. Foruma 12 devlet başkanı, 3 başbakanın katılacağı belirtiliyor.
Karar gazetesi yazarları Ahmet Taşgetiren, Fehmi Koru ve Mehmet Ocaktan gündemin öne çıkan haber başlıklarını değerlendiriyor.
Muhammed Zeki Mirzaoğlu’nun, “Taklidin Karanlığından İctihadın Aydınlıığa” alt başlıklı “Aydınlanma” adlı eser, Çıra Yayınları tarafından yayınlandı.
H. Agah Kalender, turkishpost.net’da “Şahin Alpay’ın Hikayesi Burada Bitmez” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Gazeteci Fatih Altaylı, , “Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a 'FETÖ’cüdür' diyen müftü kimdi!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
AK Paeri Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) toplamaya hazırlanıyor.
Yılmaz Yıldırım, perspektif.online’da “Sol Kültüralizm” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
İktibas Dergisi’nin 556. sayısı “Bir Krizin Anatomisi” başlığı altında çıktı. Yeni sayının kapağında İstanbul Saraçoğlu’nda gösterilerin en yoğun olduğu günlerden bir kare yer aldı.
Umran Dergisi 2025 nisan sayısında, “Dünya Nereye Gidiyor?” ana başlığı altında “Jeopolitik Dönüşümler, Yaklaşan Çatışmalar ve Batı’nın Geleceği” dair konulara yer verilmiş bulunmaktadır.
Osmanlı son döneminde vukubulan ve ‘devlet’in varlığına kasteden 31 Mart darbesi ile ilgili olarak Altan Tan’ın, Farklı bakış'ta e yayınlanmış bulunan “31 Mart 1909 Esaretimizin Başlangıcı” başlıklı yazısını “yeniden” yayınlıyoruz
Şair ve yazar Şakir Kurtulmuş’un, “Edebşyatın İzi-1” alt başlıklı “Bir Sonsuz Yolculukta” adlı deneme türü eseri, Çıra Edebiyat etiketiyle yayınlandı.
Yavuz Demir, konuyorum.com’da “Husiler Hareketi: Yemen’de İdeolojik ve Askeri Gücün Yükselişi” başlıklı bir yazı kaleme aldı.