Yusuf Tosun, Kur’an şairi Mehmed Âkif’in cephesinden, çatısı altında bulunup bir müddet vekillik yaptığı Birinci Meclis’e yönelik bakış açısına değiniyor.
Genç Öncüler Dergisi, 213. Sayısında, Doğu Türkistan’ı “İstila, Esaret ve Direniş Yurdu” olarak tanımlayan bir bakış açısıyla okuyucusuyla buluştu.
Eğitim-Bir-Sen'in yayımladığı "Eğitime Bakış 2024: İzleme ve Değerlendirme Raporu", Türkiye'nin eğitim sistemine dair önemli veriler ve çözüm önerileri sunuyor.
Osmanlı son döneminde vukubulan ve ‘devlet’in varlığına kasteden 31 Mart darbesi ile ilgili olarak Altan Tan’ın, Farklı bakış'ta e yayınlanmış bulunan “31 Mart 1909 Esaretimizin Başlangıcı” başlıklı yazısını “yeniden” yayınlıyoruz
Eksiği dolduran bir çalışma olmasına karşılık Khanfar çalışmasını sadece bir adım olarak görüyor. Yeni çalışmalara ve stratejik bakış açılarına daha fazla ihtiyaç olduğunu ifade ediyor. Fakat bu gerçekten de iyi bir adım!
Sergi, arşiv fotoğraflarını, albümleri, kitapları, mektupları, videoları, filmleri ve sanat çalışmalarını bir araya getirerek, hem tarihi hem çağdaş gerçekliği sorgulayan bir diyalog kuruyor
Arap basınında Trump'ın Gazze'ye ilişkin emlak yatırım planları geniş yankı buldu. Bir siyasetçiden çok bir emlakçı mantığı ile davranan Trump'a yönelik tepkilerin de sönük kaldığı kaydedildi.
Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, ‘Keşmir Dayanıșma Günü’ münasebetiyle, Milli Gazete için özel bir değerlendirme yazısı kaleme aldı.
İbrahim Kiras, “güçlü ‘iç cephe’ için ana muhalefet ile iş birliği gerekmez mi?” sorusuyla farklı bir bakısına işaret ediyor.
Ahmet Taşgetiren, çözüme dair, terörsüz Türkiye, Öcalan’ın konumu, silahların “eğer” bırakılacaksa, nasıl bırakılacağı ve her kesimi kapsadığı düşünülen “Türk milletli” olgusun dair kanaat, görüş ve sorulara yer veriyor.
Ümit Kıvanç, Kürt sorununa bakışta, hiçbir oyuna gözü kapalı dalmayacağımızı, en azından artık öyle olmadığımızı. bu açıdan, ihtiyatlı uyarıcıları baş tacı etmeli, ama bozguncu tutuculara aldırış etmemesini belirtiyor.
Yıldıray Oğur, belgeler ışığında, tek parti döneminde devletin Nusayri azınlığa yönelik “olumsuz” bakış açısının aksine, onlara ve dolayısıyla Suriye yönetimine en iyi yaklaşımın AK Parti döneminde söz konusu olduğunu belirtiyor.
Enis Doko’nu Farklı Bakış’ın, , serbestiyet.com’dan alıntıladığı “Türkiye simülasyonuna hoş geldiniz: Baudrillard, Çığ ve Altaylı ile tanışıyor” başlıklı bir yazısını yayınlıyoruz…
Sait Alioğlu, Avrayacılık ideolojisinin fikir babası “Rus” stratejist Aleksandr Dugin’in, Putin’e sağdan bakışı öngören “Putin’e Karşı Putin” adlı eserine yönelik bir değerlendirmede bulundu.
Hikâyeci yazar Yusuf Tosun, usta hikâyeci Mustafa Kutlu’nun Başkanın Adamları” adlı eserine vurgu yaparak, onun anlatımları üzerinden çeşitli kurumların kültür ve sanata bakışına ışık tutuyor.
Şakir Diclehan Farklı Bakış İçin Yazdı: Toplum hayatıyla geniş bir şekilde kaynaşmış, bir duyuş, düşünüş ve inanış sistemi olarak ortaya çıkan tasavvuf...
Farklı Bakış'tan Kadir Canatan'ın Yeni Yazsı:
Ferda Balancar, Muharrem Varol ile serbestiyet.com’da “Ali Kemal’in ortaya koyduğu geniş ve özgürlükçü bakış açısının bugün dahi aşılabildiğini söylemek zor” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. Aşağıya alıntılıyoruz.
Mehmet Aslan, yenisafak.com’da “Deprem kitaplara bakışımı değiştirdi” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıyı aşağıya alıntılıyoruz.
Mehmet Şeker, bu yazısında Z kuşağına mensup olan liseli gençlerin, her şeyden önce vicdanlarını konuşturarak, deprem olgusuna yönelik bakış açılarını içeren çarpıcı ve bir o kadar da öneml arz eden ifadelerine yer veriyor.
İslam aleyhine delil toplayıp kitap yazmak istiyordu: Hollandalı siyasetçi bulduğu delillerle Müslüman oldu İslam karşıtı bir kitap yazarken Klaveren'in Müslümanlara bakış açısı değişmeye başladı.
farklıbakis.net yazarı Fatma Akdokur’un, Hrant Dink’in katledilmesi üzerine, aynı sitede 19 Ocak 2021 tarihinde konu ile ilgili bir yazısı yayınlanmıştı. Bizde o yazıyı önemine binaen “yeniden” yayınlıyoruz…
Abdülaziz Tantik Yazdı;
Mustafa Erdoğan, fikircografyası.com’da “Altılı Masa’nın Anayasa Değişikliği Önerilerine Bir Bakış” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Mustafa Kaya, “Farha” adlı film üzerinden, Filistin sorununa ve eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Dr. Condoleezza Rice’ın, ABD çıkarları adına bölgeye yönelik bakışına değiniyor.
Ali Haydar Haksal, Batılı oryantalistlerin İslam’a bakışlarına ve bir Batı projesi olan modernleşmenin –onun din karşıtlığından dolayı-medeniyetle eş tutulamayacağını belirtiyor.
Taha Kılınç, 2022 FİFA Dünya Kupası çerçevesinde ev sahibi ülkenin, İslam’a uygun davranmasının temeline ve Almanya ile Belçika gibi “Batılı” ülke yöneticilerinin sömürge düşüncesinden kaynaklanan üstenci bakışlarına değiniyor.
İlahiyatçı yazar Mehmet Gündoğdu, LGBT konusunu ele aldığı ilk yazısında Batılı bakış açısına, ikinci yazısında ise İslam’a, dolayısıyla Kur’an’a ve buna bağlı olarak İslam hukukundaki görüşlere yer veriyor.
Fehmi Koru, CHP’nin cılız muhalefetinin, aslında muhalefetin seçim sonrasında iktidar değişikliği gerçekleştiğinde ellerinde böyle bir yasa bulunmasını arzu etmişe benzediğini belirtiyor.
Yasin Aktay, Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışını; aslında çözülmüş bir konu olarak, buna yönelik CHP’lilerin bakışları ve AK Parti’nin, bu konuya ek olarak Aleviler ve Kürtlerle ilgili çözüm düşüncesi bağlamında değerlendiriyor.