Y. Ziya Cömert’in, Ahmet Çiğdem’in, Ali Bulaç ile ilgili yazısında (30.4.2025, serbestiyet.com) Bulaç’ın da düşüncelerine yer verdiği “Sadakat Güzergâhı” adlı eseri üzerine kaleme aldığı yazısına(03/09/2023 karar.com)yer veriyoruz
Ahmet Çiğdem, bu yazısında, bundan önce Ali Bulaç’ın, serbestiyet’te mahalle olgusu ile ilgili yazısında, kendisine yönelik eleştirel duruma yönelik bir değerlendirmede bulunuyor.
T24'te kaleme aldığı köşe yazısında Davutoğlu, yaşanan depremin İstanbul için "ilahi bir uyarı" niteliği taşıdığını belirtti.
Gazeteci Nuray Babacan, "Yargı paketine açılım rötuşu" başlıklı yazısında konu ile ilgili görüşlerini belirtti.
Gazeteci Nuray babacan, bugünkü köşe yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili AKP kulislerinde konuşulanları aktardı.
Tarık Çelenk “Kriz dönemlerinde Atatürk’ü anmak” başlıklı yazısında, başından geçen bir olay üzerinden Atatürk ve Atatürkçülük üzerine yazdı.
Gazeteci, yazar Murat Yetkin, yazısında konu ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.
Selahaddin Eş, Star Gazetesi’ndeki yazısında Yemen’deki Husilerin (Ensarullah) ABD ve İsrail’le mücadeledeki cesaretine dikkat çekti.
Yıldıray Oğur, bu yazısında, Erdoğan’ın 1998 yılında almış olduğu hapis cezasına dair, onun siyasi hayatının “bittiğini/bitmesi gerektiğini vurgulayan, ama beri yanda İmamoğlu’na destek çıkan anlayışı “haklı olarak” eleştiriyor.
Ahmet Taşgetiren, yazısında, kendisini ramazan vesilesiyle arayan Cemil Çiçek’in, son günlerde siyasetin ve toplumun adalet ve ahlak bazında gelmiş olduğu acınası hale dair serzenişlerine yer veriyor.
Gazeteci-yazar Murat Yetkin, bugünkü yazısında "AB’nin geleneksel merkez güçleri istiyoırki Türk Silahlı Kuvvetleri bize Rusya’ya karşı destek olsunama Türkiye üye adaylığından söz etmesin. İkiyüzlülük budur." ifadelerini kullandı
M. Esat Şahin, serbestiyet’teki yazısında, bugün yapılıyor olan Almanya seçimleri ile ilgili görüş ve kanaatlerini dile getiriyor.
malatyatime.com yazarı Murat Çerin, bu yazısında, Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nde, kaymakamlık personelinin, vatandaşa yönelik yapmış olduğu bazı uygulamalara dikkat çekiyor.
Alaattin Karaca, Karar Gazetesi’ndeki yazısında dindar camianın Ak Parti dönemindeki “kültürel iktidar” tartışmalarını kaleme aldı.
Sabah Yazarı Salih Tuna, “Hadsizler...” başlıklı yazısında bölgede İsrail eksenli olarak yaşanan cepheleşmelere dikkat çekti.
Altaylı, bugünkü yazısında "Grand Kartal Otel'deki yangın faciasında sorumlu kim?" tartışmasını değerlendirdi.
Yazar Ümit Savaş Taşkesen, memleket.com.tr’deki yazısında, Kartalkaya’da meydana gelen elim otel yangını üzerinden,maddi açıdan kaybımızın yanında insani değerlerimizin kaybolmamasına yönelik bir değerlendirmede bulunuyor
Ahmet Taşgetiren yazısında, Suriye açısından hiç konuşulmayan İsrail’i, Gazze’de varılan ateşkesi konusunu ve bizde var olan yargının araçsallaştırılma durumuna değiniyor.
Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında PKK lideri Abdullah Öcalan'a ev hapsinin söz konusu olmayacağını yazdı.
Gazeteci-yazar Murat Yetkin, "İki NATO ülkesine göz diken Trump, Türkiye-İsrail zıtlaşmasına ne der?" başlıklı yazısında bu sorunun "Türkiye’nin yakın geleceğini de etkileme potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor.
Sosyolog yazar Mücahit Bilici,” Meyyit evinde Gassal”başlıklı yazısında, izlemiş olduğunu belirttiği “Gassal” dizisine yönelik görüş, düşünce, kanaat, takdir ve eleştirilerine yer veriyor.
Yıldıray Oğur, bu yazısında dünyada ve Türkiye’de 2024’ten bu yıla devrolunan olay ve olgulara yönelik düşüncelerini okuyucusuyla paylaşıyor.
Yetkin, bugünkü yazısında gidişimin Meclis'ten MHP üzerinden başladığını vurguladı. "Seçmen iradesi Meclis’te önceliği Kürt sorunu olan bir partiye yer açıyor. "ifadelerini kullandı.
Osman Sert, Suriye konusunda, Türkiye’de tarihin doğru tarafından duranlarla durmayanları değerlendirdiği yazısında doğru tarafta duranların (aynı zamanda hakkı yenenlerin) bazı hatalara rağmen iyi bir sınav verdiğini belirtiyor.
Ali D. Ulusoy, yazısında, Kürt sorununun çözümü için ne radikal Türklerin, ne radikal Kürtlerin yaklaşımının gerçekçi olmadığını; var olan sorunun eşit vatandaşlık ve anayasal teminat çerçevesinde çözülebileceğini belirtiyor.
Fehmi Koru, “İnşallah Türkiye değişmez” duasına rağmen Türkiye de değişiyor.” Başlığı altında yayınlanan yazısında, güncel olarak gerek dünyada ve gerekse de ülkemizde, birçok değişikliğin olabilirliğine işaret ediyor.
Oral Çalışlar, serbestiyet’teki yazısında, oluşması düşünülen barış sürecine ve Kürt sorununun çözümü sadedinde Ufuk Uras’ın Devlet Bahçeli ile yapmış olduğu görüşme üzerinden, konuya dair bir değerlendirmede bulunuyor.
Yıldıray Oğur, karar.com’daki yazısında Ankara Sosyal Bilimler Vakfı’nın hazırlamış olduğu “Türkiye’de Kimlikler: Din, Ekonomi, Siyaset” başlıklı 2024 değerler araştırmasını değerlendiriyor.
Süleyman Arslantaş, hertaraf.com’daki yazısında, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlere dair bir değerlendirmede bulunuyor.
Milli Gazete yazarı Ömer Adil, yazısında İYİP’ten Yavuz Ağıralioğlu’nun son tavrı ile Ahmet Türk’ün son çıkışının gelinen süreçte siyaseten anlamsızlaştığını belirtiyor.