Doğrudan yaklaşık 7 milyon çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında komisyon bugün ilk kez toplandı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılan ilk toplantıda işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya gelirken Türk-İş masada yer almadı.
Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar kararın gerekçesini Bakanlık önünde basın toplantısıyla açıkladı.
Ağar "Komisyonun yapısı işçileri dikkate almadan hükümet ve işveren temsilcilerinin oylarıyla belirlenmektedir. Zengin ile fakir arasındaki uçurum giderek artmaktadır. Bir kesim temel ihtiyaçlarını karşılamada zorlanmaktadır" dedi.
İşçi Tarafının Talepleri Yazılı İletilecek
Edinilen bilgilere göre TÜRK-İŞ, işçi kesiminin asgari ücrete ilişkin beklenti ve taleplerini içeren ayrıntılı bir yazıyı bugün Bakanlığa sunacak. Sendika, komisyonun yapısında değişiklik yapılmadan toplantılara katılmayacağı yönündeki tutumunu sürdürüyor.