Tarih: 24.08.2025 11:40

Tuncer Bakırhan: Öcalan ile yapılan görüşmeler azaldı, bu yaklaşımdan vazgeçin

Facebook Twitter Linked-in

DEM Parti'nin Van'da düzenlediği "Tecrit değil, özgürlük kazanacak" mitingi son olarak DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan konuştu. 

"25 Temmuz'dan beri Öcalan'la görüşmeler neredeyse azaldı"

Bakırhan mitingde Öcalan'la temasların azaldığını belirterek şunları söyledi:

"Türkiye'yi bir kaos ve kriz ortamından kurtarmak için bir kapı aralandı. Ama hala tecrit uygulanıyor. Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit barışa uygulanan tecrittir. Hepimizedir, 86 milyon insanın barış umudunadır. Bir an önce bu tecrit ortamının kaldırılmasını Sayın Öcalan'ın çalışma koşullarını, toplumla buluşma koşullarını, fikirlerini özgürce Türkiye'nin bütün dinamikleriyle paylaşmasının koşulları yaratılmalıdır. Bu koşullar yaratılmalıdır ki barış süreci başarıya ulaşsın. 25 Temmuz'dan beri Sayın Öcalan'la görüşmeler neredeyse azaldı. Neden? İmralı kapıları elinizdeki bir musluk mudur? Bir ay açıyorsunuz, bir ay kapatıyorsunuz. Böyle mi bu sürece sahip çıkıyorsunuz? Böyle mi barışı sağlayacağız? Bu bir ay aç bir ay kapat barış sürecine hizmet etmiyor. Bir an önce bu yaklaşımdan vazgeçilmeli, gerçek anlamda Sayın Öcalan'ın düşüncelerinin, yaşam ve çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini tekrar dile getirmek istiyoruz."

"Tecrit kalkarsa barışın düğümü çözülür"

"Tecrit barış isteyen halklarımızın umuduna yapılmış büyük bir kötülüktür. Barış ciddiyet ister, çözüm cesaret ister. Biz bu ciddiyetin ve cesaretin Türkiye'de olduğuna bu deneyimin, geçmişin bu topraklarda yaşandığını çok iyi biliyoruz. Yeter ki biraz ciddiyet ve cesur olalım. Bazıları da çıkmış sabah akşam çözüm ve Öcalan karşıtlığı yapıyor. Bu ülke daha çok acı ve gözyaşı mı çeksin diye onlara soruyorum. Derdiniz nedir? Lafı gevelemeden, evirmeden, çevirmeden Sayın Öcalan'ı ve bu süreci gerekçe yapmadan çıkın deyin ki 'biz barış sürecine karşıyız, biz gençlerin yaşamını yitirmesi karşısında suskunluğumuzu devam ettiriyoruz' deyin. Sizi biraz samimiyete davet ediyoruz, ciddiyete davet ediyoruz. Emin olun tecrit kalkarsa Türkiye'de ve Ortadoğu'da barışın düğümü çözülür. Ne zaman ki İmralı'nın kapıları açıldıysa sular duruldu, umutlar arttı, barışa dönük Türkiye'de yaşayan 86 milyonun umudu büyüdü. Dolayısıyla tekrar umutların büyümesi barışın gerçek anlamda bu topraklarda karşılığını bulması için tecrit meselesine bir çare ve bir çözüm bulunması gerekiyor"

"Komisyon Öcalan'la görüşmeli"

"Komisyon önemlidir, değerlidir ama komisyon lafla değil icraatla konuşmalıdır. Artık komisyonun icraatları toplumda konuşulmalıdır. Komisyon barışı inşa etmelidir. Komisyon Sayın Öcalan'la bir an önce görüşmelidir. Sayın Öcalan'ın bu süreç hakkındaki görüşlerini alarak toplumla paylaşmalıdır. Komisyonun Sayın Öcalan ile görüşmesi Türkiye'nin hayrınadır. Geleceğimizin hayrınadır, demokrasinin hayrınadır. Komisyonda bulunan siyasi partilere de sesleniyorum. Fikirlerimiz ayrı olabilir, düşüncelerimiz ayrı olabilir ama barış ve barışa inanç konusunda hepimizin ortaklaşması gerekiyor. Ne istiyor Kürtler? Demokrasi, özgürlük, onurlu yurttaşlar olmak istiyor. Birlikte eşitçe yaşamak istiyor. Bunun neresi kötüdür? Bu sürece karşı çıkanlar neye karşı çıktıklarını acaba biliyorlar mı? Dolayısıyla bu sürecin başarıya ulaşması için Türkiye; Trabzonuyla, Sinopuyla, Egesiyle, Trakyasıyla birlikte bu süreçte kenetlenmelidir. Bu süreci başarıya ulaştırarak Türkiye'nin ayaklarına vurulan 100 yıllık, 50 yıllık prangaları artık çıkarmalıdır"

 

Kaynak: T24




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —