Şarkıları ve kavgalarıyla gerçek sevgiyi arayan SİNEAD O'CONNOR / ŞÜHEDA SADAKAT ardında bıraktığı hayran kitlesine bir ömre sığmayacak acılarını, yoksun olduğu aidiyet duygusunu ve kimsesizliğini değil, şu sözleriyle inancını ilan ediyor:
"İnsani açıdan bakıldığında, aklı başında hiç kimse Filistinlilerin içinde bulunduğu kötü duruma sempati duymaktan başka bir şey yapmaz. Dünya üzerinde İsrailli yetkililerin yaptıklarını herhangi bir şekilde onaylayan aklı başında tek bir kişi bile yoktur."
"Hayatım boyunca Müslüman oldum ve farkında bile değilim." "Müslüman olduğum için gurur duyuyorum. Bu, her akıllı ilahiyatçının doğal olarak varacağı bir sonuç. Tüm kutsal yazıtlar bizi İslama götürüyor. İslam tüm diğer kutsal kitapları gereksiz kılıyor." "Müslüman olmaktan gurur duyuyorum. Herkesin araştırdığında varacağı nokta bu olacak, İslam olacak."
"EVİMİ BULDUM!"