Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Seyit Ahmet UZUN


Yeni Din Öğretimi Genel Müdürü M. Nezir Gül

Yazarımız Seyit Ahmet Uzun'un "yeni" yazısı...


Mehmet Nezir Gül, yeni Din Öğretimi Genel Müdürü. Nizip İmam Hatip Lisesi ve Bursa Uludağ üniversitesi ilahiyat fakültesi derken Türkiye'nin birçok şehrinde öğretmenlik... 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı, Hayat Boyu Öğrenme ve Özel Öğretim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlükleri...

Gaziantep’te doğdu. Nizip İmam-Hatip Lisesi’ni 1983’de bitirdi. Aynı yıl Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi ve 1987’de mezun oldu. Hatay-Dörtyol, Erzurum-Köprüköy ve Nizip Anadolu İHL’de öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Gül; öğrencilik yıllarından itibaren yazı çalışmalarında bulundu.Diyanet Çocuk, Yeni Dünya, Genç Doku, Anadolu Gençlik, İlk Adım, Turuncu dergilerinde, Akit, Milli Gazete ve Milat gazetelerinde pek çok yazı, makale yazdı ve röportajları yayınlandı.Yazı çalışmalarının yanı sıra, sosyal etkinliklerde de yer aldı.Çeşitli dernek ve vakıflarda yönetici olarak görev aldı.Evli; Rümeysa, Muhammed Akif ve Muhammed Cemil isimli üç çocuk babasıdır

Mehmet Nezir Gül

Bazı insanlar vardır koltukla değer bulur bazıları ise bulundukları koltuklara değer katar. İşte Mehmet Nezir Gül bulunduğu makamlara değer katan entelektüel birikimi, nahif kişiliği ve alanına hakimiyetiyle önemli bir bürokrat olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Bir insanı tanımak istiyorsanız onun eserlerine ve insanlarla ilişkisine bakın. Sayın M. Nezir Gül bu noktada da kendisini ifade edecek birçok değerli esere imza atmış entelektüel bir kişiliğe sahiptir.

Özellikle kendi alanına hakimiyetini göstermesi açısından eserlerine bakmak yeterli olacaktır. Peygamber sevdalısı bir müslüman olarak onun hayatına ayna olacak birçok kitaba imzasını atmıştır.

"Tüm Zamanların Efendisi" "Onun İzinde" "Nasreddin Hoca Peygamber Efendimizi Anlatıyor" sevdalısı olduğu Hz Muhammed'in hayatına dair eserlerinden bazılarıdır. Milli ve manevî değerlere verdiği önemi ise İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlattığı "Duruşunu Bozmayan Adam" da çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Vatanına karşı duyarlılığını ise hayatının her alanında görmemizin yanı sıra  özellikle 15 Temmuzda hain darbe girişimine karşı sabaha kadar meydanlardan ayrılmamasıyla ortaya koymuş duruşunu bozmayan bir insandır. 

“Zamanında koskoca bir kültür bakanı, Akif’in mezarının Edirnekapı Şehitliğinde olduğundan haberi yok. Onu belki de Nazım Hikmet’le karıştırıyor. Safahat diyeceği yerde sefahat diyor.” 

"Akif, evladını Batıya gönderen bir babanın yedinci oğlu gibidir. Değişmemek için kendisini şehrin merkezine gömen yedinci oğul! Hakikat için sultana karşı çıkan Akif, yine hakikat için yeni hükümetin yanında olmamıştır. Ne vekillik, ne para pul, ne statü ne şan ve şöhret hiçbiri Akif için önemli değildi." (Duruşunu Bozmayan Adam Mehmet Akif Ersoy)

"Unutma; nefsaniyette her yüz, masumiyet maskesi ile görünür."

"Kaderin hükmünün, ezelden ebede bir mücadelenin devam ettiğini bir kez daha anladım, iman ettim." 

Bir bilgenin evine gelen öğrencileri sormuşlar. "Hocam bu kitapların hepsini okudunuz mu? Okuduysanız ne elde ettiniz?" O bilge adam da cevap vermiş "Evet okudum ve ne kadar cahil olduğumu öğrendim."

 (Bitmeyen Bir Sevda Yusuf)

"Kişinin mâlâyânî (boş) şeyleri terk etmesi, onun Müslümanlığının güzelliğindendir." (Onun İzinde)

Yukarıda belirttiğim gibi insanı eserleriyle tanırsınız.  Okuduğum eserlerinin yanı sıra yanında bulunduğum zamanlarda da onun örnek kişiliğine her zaman tanık oldum. Bulunduğu makamlardaki çalışmaları yapacağı güzel çalışmalara örnektir. Onun Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüklüğüne başladığında verdiği mesaj eğitim anlayışı ve insana bakışını da göstermesi açısından önemlidir.

"Eğitimin değişen anlamı, özel eğitim ve rehberlik hizmetlerine verilen önemin gün geçtikçe artmasını sağlamaktadır. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü olarak, 2023 Eğitim Vizyonu'nda "Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye" ifadesi ile de belirtildiği üzere, çocuklarımızın mutluluğunu daim kılmak amacıyla okullarımızda özel eğitim ve rehberlik hizmetlerine büyük önem vermekteyiz. Öğrencilerimizin gelişimlerini desteklemek amacıyla hem öğrencilere hem de ailelere yönelik çalışmalar yürütmekteyiz." 

Bugüne kadarki çalışmalarıyla takdir toplayan Sayın Gül bundan sonra özellikle Din Öğretimi Genel Müdürü olarak da çok güzel çalışmalara imza atacağına olan inancımla yeni görevinde başarılar diliyorum. Kendisini dinlediğim bir seminerinin sonunda yazmış olduğum şiiri kendisine ithaf ederek aslında peygamber aşkını nasıl anladığını da belirtmiş oldum. 

 

GÜLE AYNA

Dost bir yüzün tebessümü

Yansır sevgi dolu gözlerinde

Sohbetinde ise Resulün adı

Güldür kendisi Gül'e ayna

 

Latifeler dökülür dilinden

İlhamı Resulün sevgisinden

Yürür Muhammed'in izinden

Güldür kendisi Gül'e ayna

 

Seyit Ahmet Uzun

Kadim Dost Mehmet Nezir Gül'e ithafen...

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR