Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Prof. Dr. Bilal SAMBUR


Yeni küresel tehdit: Beyaz Faşist Terörizm

Christchurch katliamı, kişisel bir saldırı değildir. Küresel düzeyde bir ağa ve ideolojiye sahip Beyaz faşist terörist ideolojinin ve ağının bir saldırısıdırr


Yeni Zelanda´daki Christchurch şehrindeki Nur ve Linwood Camilerine gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu 50 kişi hayatını kaybetmiş ve 40´tan fazla kişi yaralanmıştır. Perşembe günü Christchurch merkezinde gerçekleşen katliam, Yeni Zelanda tarihinin en büyük terör saldırısı olarak nitelenmektedir. Yeni Zelanda´da meydana gelen terör saldırıları sonucu gerçekleştirilen katliamlar bütün dünyada derin bir şokun yaşanmasına neden olmuştur. Christchurch katliamının travması, derin sarsıntılara, yaralara ve acılara yol açmıştır. Beyaz faşist terörist Tarrant, sistematik bir şekilde terör saldırısını planlamış, uygulamış ve internete yayınlamıştır. Beyaz faşizm, gerçekleştirdiği terör saldırısıyla dünyanın dikkatini kendi üzerine çekmeyi amaçlamaktadır. Yeni Zelanda´daki Christchruch katliamı, Beyaz faşizmin küresel bir etki yaratmak için gerçekleştirdiği bir terör vahşetidir.

Batıda yeni bir terörizm ideolojisi, türü ve ağı icat edilmektedir. Batıda icat edilen terörizm, aşırı sağ terörizmi değildir. Batıda icat edilen, yayılan ve örgütlenen terörizm, Beyaz faşist terörizmdir. Beyaz faşizm, Avrupa ve Amerika´yı kasıp kavurmaktadır. Beyaz faşizm, İslam karşıtlığı ve Batı değerlerini Müslüman istilasına karşı savunma söylemleriyle, 21. yüzyılda üretilen kökü eskilerde yeni bir faşizm türüdür. Beyaz Faşizm, beyaz nasyonalizminin ve üstünlüğünün Batı´nın, Avrupa´nın ve Amerika´nın bizzat kendisi olduğunu söylemektedir.

Christchurch katliamının temelinde beyaz faşizm vardır. Avrupa sömürgeciliği ve siyah köle ticareti, beyazların üstünlüğü ve hakimiyeti şeklindeki faşist ideolojiyi besleyen tarihsel uygulamalardır. Beyaz Faşizm, beyazların üstünlüğü fikrine dayanmakta ve dünyada beyaz ırkın hakimiyetini yeniden kurmayı amaçlamaktadır. Christchurch katliamını gerçekleştiren terörist Brenton Harrison Tarrant´ın geride bıraktığı 87 sayfalık deklarasyon, Beyaz Faşizmin bütün sapkınlıklarını, kirliliğini ve kanlılığını barındırmaktadır. 2011 yılında Norveç´te gerçekleştirdiği terör saldırısıyla 77 kişiyi öldüren terörist Breivik, Avrupa´daki çokkültürlülüğü reddeden ve Müslümanlara karşı şiddeti savunan 1400 sayfalık bir metin hazırlamıştı. Batı medeniyetini yabancıların istilasından koruma gibi sapkın bir ırkçılıkla hareket eden Beyaz faşistler, interneti çok aktif olarak kullanmakta, internet üzerinden uluslararası bir ağı kurmuş durumdadırlar. Beyaz faşizmi, Batı´da radikalizmi besleyen ve yayan en tehlikeli ırkçı ideoloji ve örgütlenmedir. Beyazların üstünlüğü ve hegemonyası sapkınlığına dayanan tamamen ırkçı bir ideoloji olan Beyaz Faşizm, Batıda ana siyasi akım olmaya başlayan küreselleşen bir tehdit konumundadır.

Beyaz faşizm, Avrupa´nın ve Batı´nın kültürünü kaybetmekte olduğunu, Avrupa ve Amerika´nın sosyal yapısının değiştiğini ve Müslümanların Batı medeniyetini tehdit eden en büyük düşman haline geldiğini idda etmektedir. Beyaz faşizm, Beyaz kimliğinin yenilenmesini ve bütün beyazların ortak bir amaç etrafında birleşmesini savunmaktadır. Beyaz faşizm, dünyanın her tarafındaki beyaz olmayan bütün toplulukları tehdit etmektedir.

Beyaz faşizm, en büyük düşman olarak İslam´ı görmektedir. Beyaz faşizme göre, Batı´nın ve beyazların en büyük düşmanı, İslam´dır. Beyaz faşizm, Batı´nın İslamlaştırılmasının durdurulması için kitleleri şiddet ve çatışmaya çağırmaktadır. Beyaz faşizm, İslam´ın din olduğu gerçeğini reddetmekte, İslam´ın dünya hakimiyetini hedefleyen totaliter bir ideoloji olduğu propagandasını küresel ölçekte yapmaktadır.

Christchurch katliamını yapan Beyaz Faşist terörist, kendisini sıradan bir beyaz adam olarak nitelemektedir. Terörist Tarrant, 2017 yılında Quebec´te bir camide altı kişiyi öldüren beyaz ırkçı terörist Alexandre Bissionnette´yi takip ettiğini söylemektedir. Beyaz Faşizm, ırkçı bir tarih yorumuyla 1689 Viyana bozgununu ve Haçlıların 1189 Akra kuşatmasını Beyaz ırkçılığının tarihsel zaferleri olarak kabul etmektedir. Beyaz faşizm, oluşturduğu ideoloji, örgütsel yapı, semboller, metinler, ağ ve kimlikle her açıdan bir terör endüstrisi oluşturmuş durumdadır.

Christchurch katliamı, kişisel bir saldırı değildir. Küresel düzeyde bir ağa ve ideolojiye sahip Beyaz faşist terörist ideolojinin ve ağının bir saldırısıdırr. Beyaz ırkçlığına ve üstünlüğüne dayalı Beyaz faşizmi, küresel bir tehdit halne gelmiş durumdadır. Beyaz faşist tehdide ve tehlikeye karşı, insanlık harekete geçmediği takdirde, Christchurch katliamı gibi terörist saldırıların devam edeceğini ve çok ağır insani bedellerin ödeneceğini öngörebiliriz. Christchurch katliamı, dünyanın, ırkçı ve faşist bütün terör ve nefret suçlarını ayırım yapmadan tanıması ve kabul etmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır. Beyaz üstünlüğüne ve hakimiyetine dayalı Beyaz Faşizmini, devletlerin iç işi olarak değil, küresel terörizm olarak kabul etmek lazımdır.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR