Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


YAPMADIKLARI YOK, MAŞALLAH

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


Belediye denince aklımıza sokakları temizleyen, parkları yapan, çöpleri boşaltıp götüren, sular akmadığında müdahil olup çözüm bulan idare aklımıza gelirdi geçmişte.

1990'lı yıllarda milli görüş mensubu belediyelerin halkın teveccühü ile iktidara gelmesi ile belediyelerde durum değişti. Garson devlet, garson belediye anlayışı ile belediyeler halkımıza her alanda hizmet vermeye başladı. Özellikle 2000'li yıllardan sonra belediyeler kanunu ve büyükşehir belediyelerinin yetki kanununda yapılan değişikliklerle belediyeler vatandaşın her ihtiyacına cevap vermeye başladılar. Nerede bir ihtiyaç varsa oraya Hızır gibi yetişmeye başladılar.

Geçen günlerde sanırım 31 Aralık günü idi. Melikgazi Belediyemizin Güllük Mahallesi'nde Gülük sosyal tesislerinin temel atma töreni vardı. Ben de davetli olarak törende bulundum. Belediye başkanları, milletvekilleri, muhtarlar, bürokratlar ve vatandaşlar davetli olarak programa katılım sağlamışlardı.

Melikgazi Belediye başkanımız Dr. Mustafa Palancıoğlu törende yaptığı konuşmada tesisin yapılmasındaki amaçlarını anlatırken dikkat ettim kafeteryadan kütüphaneye, spor aktivitelerinden dinlenme yerlerine, meslek kurslarına kadar neler amaçlanmış neler. Hemen karşısında yine Melikgazi Belediyemizin 80 günde 80 Park projesi çerçevesinde hizmete sunduğu çok amaçlı Gülük Parkı duruyordu. (Çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, dinlenme alanları)

Başkan Palancıoğlu, yılın son günü de olsa temel atmaktan, yapımı tamamlananları hizmete açmaktan geri durmayacaklarını, bu yıl temeli atılan hizmet tesislerini de 2022’de hizmete açacaklarını sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.

Yıl boyunca bir kısmına davetli olarak katıldığım büyük bir kısmını da basın yayın organlarından takip etmeye çalıştığım belediyelere ait o kadar hizmet ve açılış var ki saymakta, takip etmekte zorlanıyoruz. İnsan şunu söylemeden geçemiyor. Maşallah yapmadıkları iş, yapmadıkları hizmet yok.

Cami ve Kur'an kursu yapımından kütüphane ve spor salonuna, meslek edindirme kurslarından çok amaçlı parklara, metruk binaların yıkımından camilerin, mescitlerin tamir ve restorasyonuna, köy ve mahalle konağından ikinci bahar merkezlerine, besi bölgesinden çiftçiye tohum ve damızlık hayvan dağıtımına, tramvay hattından ferah ve geniş cadde ve bulvarlara, hayvan barınağından 24 saat açık kütüphanelere daha sayamadığımız nice hizmetler belediyelerimizin “Halka hizmet Hakk'a hizmettir” düsturu ile topluma sunduğu hizmetlerdir.

Belediye başkan ve bürokratlarımızın toplumun seçtiği, içimizden insanlardan olmasının da sonucu ulaşılabilir, dert anlatılır ve dert dinleyen idareciler olması ayrı bir güzellik olarak ortaya çıkıyor.

Keşke diyorum seçilmiş olan belediye yetkililerimiz kadar atanmış bürokratlarımızda kolay ulaşılır, güleryüzlü, dert anlatılır ve dert dinler insanlar olsalar ne iyi olurdu, onlara da yakışmaz mıydı sanki.

İnsanımız ve ülkemiz için özveri ile hizmet eden tüm belediye başkanlarına ve yetkililerine, görevlilerine çok teşekkür ediyor 2022 yılında hayırla, sağlıkla, kazadan beladan uzak olarak hizmetlerinin devamını diliyorum.

Selam ve dua ile

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR