Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


VE KADİR GECESİ

Yazarımız F. Yılmaz Altunöz'ün "yeni" yazısı...


Aşkın, canlı ve dipdiri bir gece; Kadir Gecesi. Sözleri hep taze ilk günkü gibi ve hiç eskimedi; Kadir Gecesi. Bir defa değil her yıl sesleniyor insana; Kadir Gecesi. Her çağda ve kıyamete kadar insanlığın muhtaç olduğu, barış, huzur ve esenlik;

Kadir Gecesi.

İnsana seviye kazandıran gece o gece. Büyücülere, kâhinlere ve falcılara kulluktan; Allah’a kul olmaya götüren gece o gece. Kendi elleri ile yaptığı resme tapan ve kendisine ibadet eden ressamı; Allah’a ibadete götüren gece o gece. Taş ustalarının, döküm sanatkârlarının ve marangozların ellerinden çıkan; acıkmaz, yemez, ağlamaz ve gülmez o garip putların önünde; insanı alçalmaktan kurtararak; melekler seviyesine çıkaran gece o gece.

Kadir Gecesi…

Geceye isim veren kitap; Kur’an-ı Kerim. O gecenin ne olduğunu sorduran kitap; o kitap. O gecenin içeriğini peygamberine soran; o kitap. Geceyi diğer gecelerden ayıran ve kutsallaştıran; o kitap. O geceyi bin aydan daha faziletli ve bereketli kılan; o kitap. O geceyi bir ömürden fazla kılan; o kitap. Ahlak, adalet ve merhamet yüklü olan; o kitap. Melekleri yeryüzüne indiren; o kitap. Yeryüzünü Cebrail ile şereflendiren; o kitap.

Kur’an-ı Kerim…

Ve o geceyle insana müdahale eden; Allah (cc). Göklerden gelen kitapla  tarihe müdahale eden; O. Gönderdiği kitapla insan yaşamını şekillendiren; O. İçimizden birini seçerek peygamber yapan; O. Gönderdiği peygamberi (sav) Müslümanlara çok düşkün yapan; O. Gönderdiği peygamber ve kitapla, kendisinin tek ilah olduğunu bildiren; O. Hüküm ve hikmet sahibi olduğunu anlatan; O. Firavun ve Nemrut’un egemenlik iddiasını reddeden ve mutlak otorite olan yine; O.

Allah (cc)…

Ve sıra size geldi ben Müslümanım diyen; kadın ve erkekler. Kadir gecesiyle birlikte gecelerinizin ve gündüzlerinizin islami değişim sırası. İndirilen kitapla ona muhalif olan tüm kitapların iptal edilme sırası. Gönderilen Hz. Muhammed (sav) ile ona alternatif rol model/önder gösterilmek istenen; insan müsveddelerinin yok sayılma sırası. Mazlumların yanında olmak ve zalimlere dur demek sırası.

Ve 23 Kadir Gecesi / Ramazan sonrası; adaletin küreselleştiren gece; Allah, melekler, Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber ve iman edenler…

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR