Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Necla Arpa GÜLAÇAR


Üzülmek!

Nelere üzüldüğümüzün farkında mıyız? Dünyalıklara mı, eskiyip gidecek libaslara mı,hiçbir zaman sahibi olamayacağımız evlere mi, arabalara mı?


Üzgün olduğum şu son günlerde üzüntümü hafifletmek kendime teselli bulabilmek için Kur´an´ı  Kerim´in meallerine bakıyorum.Amacım gerçekten biraz huzur bulabilmekti. Maide Suresi´nin 41. ayeti dikkatimi çekti. Yüce Allah peygamberine ?üzülme´ diyor du: ´Onların alaycı inkarcı sözleri seni üzmesin´. Okuyucudan özür dileyerek şu itirafı yapmak istiyorum; genelde yazı ve şiirlerimde içimdeki hesaplaşmadan dolayı kendime dönük yazıyorum. Velhasılı kelam benim derdim kendimle, sözüm yine kendime?
 
Yüce Allah biricik Peygamberine üzülme diyor. O mukaddes Peygamber nelere üzülüyor?.. Bu ayet bizleri gerçekten tefekküre sürüklemeli. Sorgulamak(!) insanın kendisiyle hesaplaşması ve yüzleşmesi kolay olmuyor. Bir de şu asırda zamanla yarışan insanımız hesaplaşmaya pek vakit bulamıyor. Çoğumuz çok şeye üzülüyoruz.
 
Üzüldüğüm yegane dertlerime bakıyorum da küçücük bir yüreğe sahip olduğumun farkına varıyorum. Utanıyorum Rabbim´den acaba bana da üzülme diyecek mi?
Nelere üzüldüğümüzün farkında mıyız? Dünyalıklara mı, eskiyip gidecek libaslara mı,hiçbir zaman sahibi olamayacağımız evlere mi, arabalara mı? Her şeyin sahibi olan Mâlik´ül-Mülk´ün bize sonsuz keremiyle ikram ettiklerine nankörlük mü edeceğiz?
 
Bazen iki dünya arasında sıkışıp kalıyoruz. Dünyaya olan meylimiz bizi o kadar oyalıyor ki, öteki taraf için hazırlığımızı yarım bırakıyoruz. Yaşadığımız şu son dönemin telkinleri ?kendin için yaşa kendin için çabala´ mahiyetinde..
 
Dünya TV ve internet sayesinde küçük bir köye döndü. İslami hassasiyeti olsun olmasın bir çoğumuz Suriye, Arakan ve kapanmayan yara Filistin için üzülüyor. Evet üzülüyoruz fakat üzüntümüz bize ne yaptırıyor? Eğer üzüntümüz bizi fonksoniyel ve aksiyonel kılmıyorsa gerçekten bizlerde üzünülecek durumdayız demektir.
 
Biz Müslümanların başkası için yaşama gibi bir sorumluluğu vardır. O halde ne yapmalı?
Filistine dua edip İsrail´e kahrol demekle üzerimizdeki sorumluluğun bittiği zannına mı kapılacağız?HAYIR?
 
Bizi ümmet yapan, bir binanın tuğlaları gibi gören sevgili Peygamberimize mahçup mu olacağız?
Esad kendi halkını, din kardeşlerimizi katlediyor. Irak´ta ve Filistin´de işimiz kolay; Amerika ve İsrail´e lanetler okuyup boykotlar yapıp içimizi rahatlatıyorduk. Esad hala cumaya gidip namaz kılar ve Müslüman olduğunu iddia eder. Zalim Esad´a tavır almayanlara ne demeli? Ülkesindeki direnişcilere terörist deyip kundaktaki bebekleri dahi katleden Esad yandaşlarına ne demeli?.. Müslümalar hala sessiz mi kalacak; bizim kardeşliğimiz bir battaniye göndererek mi olacak?
 
Nelere üzüldüğümüz, nelere sevindiğimiz bizim insanlığımızın kalitesini gösterir.
Kardeş ülkelere üzülmüşlüğümüz, ülkemizdeki kardeşlerimizi üzüyor ve kızdırıyormuş. Filistin´e üzüldüğümüz kadar neden açlık grevinde olanlara üzülmüyormuşuz? Neden onlar için de sesimizi yükseltmiyormuşuz?..
 
Ben insan olarak üzülüyorum, kimse haksızlığa uğrasın istemiyorum. Hangi ırkçılık için olursa olsun yola çıkanlar İslam kardeşliği çatısı altında değildir. Dünyalık hüzünlerden, üzüntülerden vazgeçme zamanıdır. Gelin zalimlere karşı sesimizi yükseltelim tek yürek olalım.
 
Kızını özel okulda okutamadığı için üzülen Anne! Daha çok para kazanamadığına üzülen Baba! Her şeyime karışıyorlar ben niçin özgür değilim deyip üzülen çocuk!
Bunlar üzüntü değil! Eğer üzüleceksen Irak´ta yetimhanede kalan beton zemine annesinin resmini tebeşirle  çizip ona sarılarak uyuyan yetim kıza üzül!
Arakan´a, Suriye´ye, Filistin´e, aç çocuklara üzül! Onlar için bir şeyler yapıp mutlu ol!
 
Biz sadece kendimiz için değil başkaları için de varız! Eğer birileri hala iman etmiyorsa bunda bizim ne eksikliğimiz var diyip üzülmeliyiz. O zaman belki biz de yüce Yaradan´ın ?üzülme´ hitabına muhattap oluruz...
 
Ya Rabb! Kaygılarımızın senin uğrunda olmasını nasip eyle bizlere .Amin..

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR