Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


UMUTLARI MAHŞERE KALDI

Ahmet Taş'ın Yazısı;


TBMM'de süren uzun görüşmeler sonucu bazı kesimlerce yargı paketi, bazı kesimlerce af yasası denen kanun, milletin vekillerinin oyları ile kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Çok önceden hazırlanan, Korona virüs tedbirleri çerçevesinde öne alınarak mecliste tartışmalı görüşmeler sonucu kabul edilerek Cumhurbaşkanı'nın onayı ile yürürlüğe giren yasa ile 90 bin kadar mahkum’un cezaevlerinden çıkacağı kamuoyuna yansımış bulunuyor.

Yürürlüğe girerek mahkumların tahliyelerine hemen başlandığı af yasasına başta muhalefet partileri olmak üzere bazı kesimler karşı çıkıp Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için hazırlığa başlayıp adaletsiz yasa olarak değerlendirirken, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidardaki Ak Parti ve onun destekçisi MHP, yasanın olması gereken şartlarda ve Adaletli bir yasa olduğunu savunuyorlar.

Aynı zamanda akademisyen olan bazı hukukçular, yasanın alelacele yürürlüğe girdiğini, cezaevinden çıkarılan birçok mahkumun barınacağı yeri bile olmadığını, ıslahı düşünülmeden topluma kazandırılma planları olmadan mahkumların salıverilmelerinin sorunlara neden olacağını ve salıverilenlerin kısa süre sonra yeniden suç işleyerek cezaevine döneceklerini iddia ederken, başta muhalefet partileri olmak üzere bazı kesimlerde Cumhurbaşkanının devlet, kendine karşı işlenen suçları affedebilir sözlerinin unutulduğunu, fikir suçlarının yasa kapsamına alınmadığını, haksız ve adaletten uzak bir yasa olduğunu iddia ediyorlar.

Aralarında MAZLUMDER’in de bulunduğu insan hakları teşkilatları ve sivil toplum kuruluşları da yıllardır adalet için başta iktidar partisi Ak Parti ve diğer partilerin milletvekilleri, Adalet Bakanı , bakan yardımcıları hatta Cumhurbaşkanına kadar ulaşarak gündeme getirdikleri yıllardır cezaevlerinde ömrü tükenmiş mahpusların yasa kapsamına alınmayarak adaletin sağlanmadığını dile getiriyorlar.

Bunların içinde yer alan Sivas olayları mahpuslarının yeniden yargılanmaları, 28 Şubat mahpuslarının yeniden yargılanarak özgürlüklerine kavuşturulmaları, erken evlilik mağduru 5 bin gencimizin yasal düzenleme ile özgür bırakılmaları, ömür boyu nafaka mağdurlarının durumlarının düzeltilmesi, ileri yaşta olup bakımları cezaevi yönetimlerinin başına bela olan hasta mahkumların cezalarını evinde çekip, son nefeslerini yakınlarının yanında vermeleri taleplerinin tamamı ne yazık ki yasa kapsamında yer almadı ve adalet umutları mahşere kaldı.

Yıllardır adalet bekleyen, bir kısmı kirli ellerin çıkardığı Sivas olayları bahane edilerek tarlasından, tezgahından, ahırından, bahçesinden toplanarak uydurma suçlamalarla, dönemin derin güçlerinin emir kulu hâkim ve savcılarınca ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen, bir kısmı 28 Şubat darbe döneminde Genelkurmay'da verilen brifinglerde aldıkları emri uygulayıp adaleti, vicdanı bir kenara atmış, 15 Temmuz'dan sonra FETÖ mensubu olmakla cezaevine konmuş hâkim ve savcıların onlarca yıla mahkum ettiği vatansever insanlar, bir kısmı din ve törelerimize göre suç olmayan İsviçre'den alınan İslam dışı medeni kanuna göre suç sayılan erken evlilik mazlumları, bir kısmı da yaşı 75-80’leri aşmış, yerinden kalkamayıp cezaevi yönetimlerinin de bakımlarından şikayetçi olduğu bir çok hastalıkla mücadele eden mahpuslar.

Memleketin vatandaşı olup Cumhurbaşkanının, Adalet Bakanının, cezaevi yönetimlerinin “Bunlar devletin bize emaneti” dediği bu insanlar için Cumhurbaşkanına bizzat verilen mektuplar, Adalet Bakanı, milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri ile yapılan görüşmeler, cezaevi, adliye önleri ve meydanlarda yapılan açıklamalar, mektuplar, dilekçeler ne yazık ki karşılık bulmadı. Bunların ahlarını yedi düvel duydu ama adaleti sağladık diyen idarecilerimiz duymadı. ”Kınayıcının kınamasından korktular” ve Alaattin ÇAKICI’ya gösterilen merhameti bunlara göstermediler. Sonsöz, ADALET ÇAĞRILARI MAHŞERE KALDI.

Ahmet TAŞ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR