Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


ÜMMETİN KURBAN BAYRAMI

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


9 Temmuz günü başlayan Kurban Bayramı 12 Temmuz günü sona erdi.

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında Müslümanlar coşkuyla bayramı idrak ettiler.

Hac görevi için Mekke'de bulunan Müslümanlar bir yandan Hac ibadetini yaptılar aynı anda kurbanlarını da keserek ibadetlerini tamamlamış oldular. Müslümanların yaşadığı tüm ülkelerde camilerde cem olan Müslümanlar bayram namazlarını kıldılar, kurbanlarını kestiler ve Allah'a karşı kulluk görevini yapmanın mutluluğuna erdiler.

Bu yıl bizim ülkemizde tüm dünyayı sarsan hayat pahalılığına bağlı olarak kurban kesen Müslümanların sayısında önceki yıllara göre %30'luk bir azalma olduğu kamuoyuna duyuruldu. Bu aynı zamanda kurban payı verilecek Müslüman sayısının da %30 arttığını ortaya koymuş oldu.

Bu durum kurban kesen Müslümanlara ve kurban organizasyonu yapan sivil kurumlara önceki yıllara göre daha fazla sorumluluk ve çalışma yükü getirmiş oldu. Bu durum kurum ve şahıslar bazında daha fazla kurban payı toplama daha fazla muhtacı tespit etme ve onlara bayram boyunca gece gündüz demeden toplanan payları ulaştırma sorumluluğunu da yüklemiş oldu. Aynı zamanda yurt dışına bağışları götürüp orada kesim ve dağıtım yapan, oralardaki mazlum ve mağdur kardeşlerimize ulaştıran hayır kurumlarımızın da yükü %30 oranında çoğalmış oldu.

Asya'nın en doğusundan Amerika'nın batısına, Asya'nın en kuzeyinden Afrika'nın en güneyine kadar 200'ün üzerinde ülkeye ulaşan Türkiye hayır kurumlarının iyilik elçileri bazı yerlerde hayatlarını feda ederek, bazı yerlerde yaralanarak, bazı yerlerde hastalanarak iyilik elçisi görevini yapmaya çalıştılar.Hepsinden Allah razı olsun. Bayramda Afrika ülkesi Togo da kurban organizasyonunda İHH gönüllüsü olarak görev yaparken geçirdikleri trafik kazasında hayatını kaybeden Ercan Ersoy, Resul Çerezoğlu ve İbrahim Chabane kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralı olan Mehmet Ali Akpınar ve Mustafa Aydın kardeşimize degeçmiş olsun ve şifa dileklerimi bildiriyor, İHH camiasına ve ailelerine taziye dileklerimi iletiyorum.

Bu bayramda kurban paylarının toplanması ve dağıtımı ile kelle ve derilerinin toplanıp değerlendirilmesinde özellikle konuyla ilgilenen hayır kurumları ve vakıflarımızın beklenilen gayreti göstermedikleri konusunda vatandaşlardan şikayetlerde oldu.

Gerek deri ve kelle bedellerinin ucuz olması gerekse pandemiden çıkmanın rehaveti ile kurumlarımızın yeterli toplama ekibi oluşturamaması ya da eksik kalmaları sebebiyle birçok mahalle ve kesim yerinde kelle  ve derilerin çürümeye terk edildiğine şahit olundu.

İyisi ile kötüsü ile doğrusu ile yanlışı ile bir mübarek Kurban Bayramını daha geride bıraktık. Ülkemiz içinde Kurban Bayramına verdikleri önem ve hizmetlerde gösterdikleri hassasiyet için yerel yöneticilerden cumhurbaşkanına, siyasi partilerden sivil toplum kurumlarına, yurt içinde ve dışında kurban yardımını dünyanın dört bir yanına ulaştırmak için yollara düşen bu yollarda canını veren, yaralanan,  hastalanan ve yorulan tüm yardım gönüllülerine Allah sizden razı olsun, hayrınız bol olsun diyorum. Rabbim idrak ettiğimiz bayramı insanlığın hayrına vesile kılsın inşallah.

Selam ve dua ile

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR