Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


Üç aylar kalbin derinliklerine yolculuk

F. YILMAZ ALTUNÖZ'ÜN YENİ YAZISI;


 

F. Yılmaz ALTUNÖZ

Aslında tüm felsefeciler, psikologlar kalbin derinliklerine yolculuk yapmak istediler. Birçok tez ortaya attılar. Ama başaramadılar. Yöntemleri yanlıştı. Semavi rehberleri yoktu.  Ancak semavi rehber niteliğinde olan peygamberler; tüm bağlılarını o yolculuğa çıkarmışlardır. Kalbin Kevser akan ırmaklarından içirmişlerdir.

İşte şimdi yeni bir yolculuk zamanıdır. Zaman diliminin adı; üç aylar. Recep, Şaban ve Ramazan. Meleklerin yeryüzüne inip dost aradığı bir zaman.  "Recep Allah'ın ayıdır, Şaban benim ayımdır, Ramazan ise ümmetimin ayıdır." Buyurmaktadır son nebi (sav). Bu yolculuğun parolasının “Allâhümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa’bân, ve bellignâ Ramazân; Allah’ım, Recep ve Şaban ayını bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” Olduğunu söyler ve ramazan ayına kadar her gün bu duayı söyler kutlu ses (sav).

Hedef ramazan ayıdır. On bir ayın sultanı olarak adlandırılan, o aya ulaşmak için donanımlı olmak gerekir. Kalbinde Allah’tan başkasına yer vermeyen; düşüncesinde iyiliği emretmek ve kötülükten alıkoymak olan; zaman programını vakit namazları çerçevesinde yapan; davranışları ibadet görünümünde olan; ikili ilişkilerinde edep abidesi; hedefinde İslami bir dünyanın inşası; kimliği İslam adı Müslüman olan; donanımlı kadın ve erkek. Bahsedilen içerikle ramazana ulaşmak.

Bu çerçevede; farz ve vacip ibadetlerden asla ödün verilmemelidir. Olması gereken zamanda eda edilmelidir. Her gün Kur’an’dan bir bölüm Arapçası ve meal/tefsiri ile okumalıdır. Kaza ve nafile namaz/oruç ibadetlere devam edilmelidir. Günlük zikir ve virtler yapılmalıdır. Gece teheccüd namazlarını kılmaya gayret edilmelidir. İnfak ve sadakalar artırılmalıdır. Yoksullar ve ihtiyaç sahipleri sevindirilmelidir. Ahlak ve adaletten asla taviz verilmemelidir. 

Günahlardan temizlenmelidir. Büyük ve küçük günahlardan tevbe edilmelidir. Tesettüre mutlaka dikkat edilmelidir. Dil ve gözlerle günah işlemekten kaçınmalıdır. Faiz, kumar ve haksız kazançtan uzak durulmalıdır.

Semavi rehber eşliğinde; değişim ayları olan üç aylar böylece inananlarını ve bağlılarını değiştirmeli ve dönüştürmelidir.     

Üç aylar mübarek olsun.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR