Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Seyit Ahmet UZUN


Suçsuz Yere Öldürülen Rabia ´ya Sorulmaz mı?

Hani "Çocuk gibi olun" kutsal yasası var ya işte o kutsi sedanın tecellisidir adı gibi nazlı çocuk. Çocukluk insanlığın meleklik zamanıdır.


Rabia Naz Vatan on bir yaşında masum bir insan.  Belki de bir melek.  Çünkü daha kötülük nedir bilmeyen bır yaşın canlısı(ydı). Hayatı sadece oyun ve eğlence olan, mutluluk rüzgarlarında geleceğe umutla kanat çırpan bir mevsimin kelebeğiydi. Evet kelebek, çünkü onun kadar kısa sürdü o tertemiz yaşamı.
 
Hani "Çocuk gibi olun" kutsal yasası var ya işte o kutsi sedanın tecellisidir adı gibi nazlı çocuk. Çocukluk insanlığın meleklik zamanıdır. 
 
Keşke çocukluğumuzu hiç kaybetmesek!
 
Tam bir yıl oldu ve gökyüzündeki cennetinden olanları izlemektedir. Belki de Naz kendisinin öldürülmesinden daha büyük acıyı babasının kendisi için verdiği mücadelede geldiği noktayı görünce yaşamaktadır. 
 
Babasının kendisinden dolayı akıl hastahanesine yatırılma teşebbüsü, Rabia´nın ölüm anındaki travmasından daha büyük olmaz mı? Bunu o küçük meleğe reva görmek hangi insani vicdana sığar?
 
Ağlayan bir çocuk insanlığın gözyaşlarıdır.
 
Ağlamasını bilmiyorsak insanlığımızı kaybetmişiz demektir. Baba Şaban, bizi kaybolmaya yüz tutmuş insanlığımızla yeniden yüzleştirdi. 
 
Evlat için,  hak için mücadelenin ne kadar kutsal bir dava olduğunu gözlerimizin içine soktu. Adaletin göz kapakları bu dirence daha ne kadar dayanır bilmiyorum. 
 
Gözlerinizi gökyüzüne çevirin. Oradan size el sallayan masum çocukları gördüğünüzde gözyaşlarınıza ne kadar hakim olacaksınız? Şayet gözlerinizdeki yaş kurumuşsa bilin ki insanlık için mücadele edecek vicdanınız ölmüştür. 
 
Savaşlar en çok çocukları vuruyor...
İstismar bir buldozer gibi en çok çocukları eziyor.
Yetimlik en çok çocuklarda derin yaralar açıyor.
Sessizlik en çok çocuklarda iç volkan patlamasına neden oluyor. 
 
Ve en çok çocuklar sessiz haykırışlarının derinliğinde boğuluyor ve kimse onları duymak istemiyor. 
 
Şimdi bu kadar acılara mahkum edilen çocukların bir de hak arayan babalarına deli muamelesi yaparak onların yaşarken hissettikleri acıları bir de huzur bekleyen ruhlarına tattırmak istenmektedir. 
 
Masum bir insanın öldürülmesine intihar süsü vermek ne acı bir olay değil mi? Hayatının en canlı çağında, umudun bir kuş gibi yüreğinde şen şakrak cıvıldadığı, derslerinde başarılı sevgi dolu, sevilen bir çocuğun intihar etme ihtimali... Off Allah´ım Sana hevale ediyoruz. Ve Sen hesabını soracağını söylemiyor musun suçsuz yere öldürülen masum meleklerin?
 
"Ve diri diri gömülen kız çocuklarına sorulduğunda hangi suçtan dolayı öldürüldükleri, [insanların yapıp-ettiklerinin] dosyaları açıldığında..." (Tekvir/ 8-10)
 
Oyun oynarken hunharca öldürülen kızlara da sorulmayacak mi? Tabi ki İlahi adalet elbet yerini bulacaktır. Ancak duyarsız kalmak halkın vicdanında büyük bir infiale neden olacaktır.
 
Ve asıl dosya orada açıldığı zaman... Kitapları ellerine verildiğinde, sayfalar bir bir açılıp bütün gizlilerin açığa çıktığında, makamın, mevkinin ve sahip olunduğu sanılan bütün imkanların yok olduğu ve bütün yaptıklarıyla baş başa kalındığında o gün yüzler kapkara kesilmiş ve koca bir ah ve pişmanlık yürekleri kaplamış olacaktır. 
 
Vicdanı ölülerden adalet, hak ve mücadele beklemek safiyane bir iyimserliktir. 
 
Sevindirici bir gelişme; Adalet bakanlığının olaya müdahil olması ve bunun için gereken adımların atılacağını dile getirmesidir. Ve acılı babanın duygularına duyarlılık gösteren Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül´ü yaklaşımdan dolayı tebrik ediyorum. Ve bakanın açıklaması; 
 
"Sürecin şeffaf biçimde ilerlemesi ve tüm soruların cevabını bulması yegane amacımızdır. Süreci başından beri dikkatle takip ediyorum. Bir baba ve Adalet Bakanı olarak, Şaban Vatan´ın acısını anlıyor, adalet arayışını derin bir saygıyla karşılıyorum. Temennim, soruşturma sonucunda maşeri vicdanı tatmin edecek adil bir neticeye varılmasıdır. Rabia Naz kızımızı rahmetle anıyor, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Gerçek neyse onu bilmek, öğrenmek isteyen ailenin yanındayız."
 
rabia naz olayı nedir ile ilgili görsel sonucu

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR