Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


SİVİL TOPLUMUN MERHAMETİ

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


Ramazan ayı hayır ayıdır. Ramazan ayı ibadet ayıdır, Allah'a yaklaşma birlik, kardeşlik, dayanışma ve merhamet ayıdır.

Dünyanın dört bir tarafında yaşayan Müslümanlar 2 Nisan günü Ramazan ayına girdiler. Ramazan'ın gelmesinden önce resmi kurumlar (İlgili olanlar) bazı belediyeler, kamu yararına ya da sivil hayır kurumları önceden gerekli hazırlıkları yaptıkları için hemen yardım faaliyetlerine başladılar.

Camiler, Kur'an kursları, sivil toplum merkezleri ve hanelerde de Kur'an-ı Kerim okuma, teravih namazları, sohbetler, vaaz ve nasihatler yani irşad ve takvayı artırıcı programlar bu ayda artarak devam etti ediyor.

Hayırsever vatandaşlar, hayır işleri ile iştigal eden sivil kurumlarda bu ayda koyu bir çalışma ortamına girdiler. Yurtiçinde 7 bölgede yurtdışında Açe'den Kanada'ya, Güney Afrika Cumhuriyeti'nden Ukrayna ve Tataristan'a kadar mazlumların, mağdurların, yetimlerin, sahipsizlerin yardımına koşuyorlar.

Evini barkını bırakmış yollara düşmüş yardım gönüllülerini ya yetimlere ihtiyaç kolileri dağıtırken ya susuzlara su dağıtırken ya Ramazan'da iftar ve sahur sofraları düzenlerken görüyoruz. Ahireti kazanma amacıyla ile kar, kış, yağmur, soğuk, sıcak gece gündüz demeden koşturup duruyorlar. Allah sevaplarını bol etsin.

Bu kurumlarımızı bazen Balkan coğrafyasında bazen Güney Afrika'da bazen Yemen'de bazen Afganistan'da bazen savaş bölgesi Ukrayna ve Suriye'de ya da Afrika'nın çöllerinde görüyoruz.

Bir yandan yardım dağıtarak fakirin fukaranın, yetimin, yalnızların yüreklerine dokunuyorlar aynı zamanda onlara yalnız ve sahipsiz olmadıklarını hatırlatıyorlar. Müslümanın merhametini vicdanını ortaya koyuyorlar.

Sayılarını bilemiyorum ama sanırım Türkiye'mizde yüzlerce hayır kurumu var. Kızılay, İHH, Deniz Feneri, Verenel, Yardımeli, Yediaşak, Yetimder, Sadakataşı, İyilikder, Cansuyu, Diyanet Vakfı, Ribat İnsani Yardım Derneği, Beşir Derneği bunlardan sadece bazıları.

Türkiye Müslüman toplumunun merhametini temsil eden bur kurumlar sadece temel ihtiyaç maddeleri yardımı yapmıyorlar. Mazlum, mağdur bırakılmış coğrafyalarda tarım ve hayvancılık eğitimi, meslek edindirme, eğitim ve kültürünün geliştirilmesi hasılı kendi kendilerine yeterli toplum ve devlet olmanın yollarını da öğretiyorlar. Bu arada 27 Ocak 2022’de Ankara'dan hareketle Afganistan'a insani yardım taşıyan ve şu an 5'incisi yola çıkacak olan iyilik trenini bu kurumlar donattı, donatmaya da devam ediyor.

Sivil toplumun merhameti olarak Ramazanda gece gündüz hizmet için yollarda olan hayır kurumlarımızı ve hizmetkarlarını tebrik ediyor, Allah sevabınızı bol ve bereketli kılsın diyorum.

Selam ve dua ile

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR