Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Nezir ERGENÇ


SIRA İTİRAZ ETMEDE, PROTESO VE KINAMADA

Nezir Ergenç'in yeni yazısı;



Ğazze 2023 te başlayıp 2024te devam eden bir zaferin ismidir. Siyasi mercii olarak HAMAS, sahada savaşan mücahitler olarak Kassam Tugayları ve diğer mücahitler bu savaşı kazandılar; kutlu olsun! İsrail terör çetesi Ğazze’yi alsa da, almasa da zafer inananlarındır ve zafer kesindir.

Ve bu zafer sadece Ğazze'lilerindir! Allah saylarını meşkur eylesin!

Müslüman dünyanın dışında özellikle ABD ve Avrupa’da halkların sokaklara dökülmelerinin, isyanlarının temel sebebi şudur: “Batı Değerleri” adı altında tüm dünyaya insan hakları, özgürlük, bireyin üstünlüğü, insanın kutsallığı, demokrasi, inanç ve tercihlerin dokunulmazlığı ve benzeri sloganlar, sözler Ğazze ile birlikte yere düştü ve param parça oldu.

Batıda bu değerlerle büyüyen, bu değerlerle kendilerini ayrıcalıklı gören bu insanlar iktidarları tarafından kandırıldıklarını, ihanete uğratıldıklarını, düşünce ve duygu anlamında tecavüze uğradıklarını gördüler. Bu sebeple zihinleri ve duyguları alt üst oldu; bir kaostan uyandılar. Şimdi itiraz ediyorlar, protesto ediyorlar, kınıyorlar, lanetliyorlar, suçluyorlar; imkânları olsa öldürecekler. Nitekim onlara gücü yetmeyen ama bir şeyler yapması gerektiğine inanan Aaron Bushnell- Allah onu cennetiyle mükâfatlandırsın- gibi binlerce vicdan sahibi insan bu fırsatı ve imkânı olduğunda neler yapmaz.
 
İslam dünyasına gelince; onlar da tıpkı batılı iktidarlar gibi değerlerine ihanet ettiler, halklarını kandırdılar, zihinlerine ve duygularına tecavüz ettiler. Tam bir hayal kırıklığı yaşıyoruz; utancımızda acı bile duyamaz hale geldik.

İşin kötüsü itiraz etmiyoruz, protesto yapmıyoruz; lanetlemiyoruz, suçlamıyoruz… Kendi adıma bir Müslüman olarak itiraz ediyorum, suçluyorum, lanetliyorum, karşı çıkıyorum.

Ve şunu anlamıyorum; benim ülkemim siyasi unsurları, benim ülkemin siyasi iktidarı, benim ülkemin askeri güçleri bu kadar zavallı mı, bu kadar duyarsız mı, bu kadar maslahatçı mı, bu kadar güçsüz mü ki açlıktan ölen çocuklara, ırzına geçilen kadılara, aşağılanan yaşlılara yardım elini uzatamaz. Mısır refah kapısında yardım tırlarımız bekliyor, teranelerini söylemeyin! Ğazze’nin denizinden Ğazze’ye yiyecek, sağlık ve diğer ihtiyaçyları sokmanıza, Ğazze’nin sahillerinde sahra hastahaneleri kurup yaralıları tedavi etmeye kim, nasıl ve ne diye engel olabilir?

Uzatmayacağım!  Bu ülkenin insanları sadece ekonomiyi düzeltin, dışarıdan düşman geldiğinde bizi savunun diye size oy vermedi, vergi ödemiyorlar…

Öncelikle insanlığa sonra da mazlum Müslümanlara karşı sorumluluklarınız var, yerine getirin!

Bundan gayrı her mahfilde, her fırsatta siz iktidar mensuplarına, siz muhalefet unsurlarına Ğazze ve oradaki mazlumlar adına sizlere itiraz edeceğim, yüksek sesle sizi kınayacak, sizi protesto edeceğim… vesselam.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR