Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Şakir KURTULMUŞ


SEZAİ KARAKOÇ’UN DÜNYASINDA UMUTSUZLUĞA YER YOKTUR

Şair ve yazar Şakir Kurtulmuş, şair, yazar ve düşünür Sezai Karakoç’u yazdı.


Üstad Sezai Karakoç'la parti binasında bayramlaştık… Bayramlarda geleneksel hale gelen bayramlaşma programı vesilesiyle üstadı bir kez daha dinleme imkanı bulduk. Çok sakin, tane tane konuşuyor. Önce meselelerimizi genel bir çerçevede değerlendiriyor, bunları nasıl çözebiliriz şeklindeki soruya cevap verir gibi ama daima umut aşılayarak sohbetini sürdürüyor. Konuşmamsında umutsuzluğa yer yoktur. Üstad öteden beri savunduğu 'diriliş düşüncesinin’ kökleşip serpilmesi, büyümesi ile meselelerimizin ortadan kalkabileceğini, yeni bir düşünce sistemi ile yeniden ayağa kalkabileceğimizin mümkün olacağını söyledi ve konuşmasının önemli bir bölümünü İslam âleminin sorunlarına, içinde bulunduğu duruma ve bundan nasıl kurtulacağımıza dair düşüncelerine ayırdı. İslam aleminin kurtuluşu için İslam milletinin birlik içinde olması gerektiğini söyleyerek "Müslümanlar başarıya ulaşmak için, çok boyutlu çok cepheli mücadele vermeli -siyasetten sanata kadar her alanda- çok geniş bir alanda mücadele etmeli'' dedi.

Her bayram bir gelenek haline gelen parti binasındaki bayramlaşma bu yıl da çok anlamlı, bayram ruhuna uygun, güzel ve coşkuluydu. Kalabalık bir dinleyici topluluğunun olması da ayrı bir güzellikti. Salonda, gelenlerin tamamı için oturacak büyükçe bir alan bulunmadığı için, oturanlar kadar da ayakta dinleyenler vardı. Bayram ve gündemdeki konular üzerine yapılan konuşma büyük bir dikkatle dinlendi.

Son dönemde şahit olduğumuz uzak bir ülkede azınlık halinde yaşayan Müslümanların yaşadıkları acı ve zor hayatın konuşulduğu ve gündeme getirildiği sohbette üstad, konu ile ilgili çarpıcı bir tespitte bulundu: "İşin üzücü yanı, bu işi organize edenlere, Müslümanların müracaat etmeleri ve çözümde yardımcı olmalarını kendilerinden istemeleri ve böyle bir beklenti içinde olmalarıdır."
Fert, toplum, iktidar ve tüm Müslüman ülkelere büyük bir sorumluluk düştüğünü kaydeden, herkesin organize ve uyumlu çalışması gerektiğine vurgu yapan Sezai Karakoç, bir düşünür olarak tüm İslam âlemine verdiği mesajda her zaman olduğu gibi Müslümanların bir araya gelmelerinin elzem olduğunu tekrarladı. Er veya geç Müslüman topluluklar bir araya gelecekler ve kurtuluş, diriliş,  İslam’ın yeniden dirilişi ancak o zaman gerçekleşecektir, dedi. 

Üstadı dinlerken bu bayram da son dönemde yaşadığımız diğer bayramlarımız gibi hüzünlü geçirdiğimize bir kez daha şahit olduk. Dağılmış ümmet, zalimlerden merhamet dilenen Müslümanlar halinde bölük pörçük yaşıyoruz. Birbirimizle irtibatımız neredeyse hiç yok... Üstad ümmetin durumunu anlatırken bir yandan da çare ve çıkış yollarına işaret etti ve aramızdaki ayrılıkların, ihtilafların bizi içine düşürdüğü acı sondan bahsederek konuyu daha geniş boyutta ele almamız gerektiğine söyledi. Herkesin bulunduğu alanda işini en iyi şekilde yapması gerektiğini belirtti; kişi  düzelmeden toplum, toplum düzelmeden devlet, devlet düzelmeden milletin düzelemeyeceğini anlattı. fakat şimdi hem kişilerin, hem toplumun, hem de devletin düzelmesi için çok yoğun çalışmamız gerektiğini vurguladı ve umut aşılamaya devam etti: “Bu Allah'ın vaadidir. Müslümanlar bir gün dünyaya inşallah hakim olacaklar. Fakat biz bunu hakettiğimiz zaman olacak bu. Çalışmadan o günleri arzu etmeye hakkımız yok. Yani biz ruhen, kalben, fikren, amelen dirildiğimiz zaman. İnşallah o günler çok uzakta değildir.

Sezai Karakoç'u dinlerken salonda tam bir sessizlik vardı. Herkes söylenenleri pür dikkat dinlemeye çalışıyordu. Üstad bayram ve kurban çevresinde sürdürdü konuşmasını. Kurbanın kişiye fani olduğunu hatırlattığına dikkat çekti. “Her gün her an Allah’ın yarattığı harikulade bir hayat içindeyiz amma artık bu yaşama alıştığımız için farkında olamıyoruz” diyen üstad sözlerini şöyle tamamladı: “İşte özel günler böyle önemli bayram günleri, hayatın ve zamanın farklılığını Allah varlığını ve hükmünü diri tutuyor bizde.”

Ümmetin dirilişine adanmış bir ömür sahibi Sezai Karakoç... Bir bayram günü daha yeniden sorumluluklarımızı görmeye kendimizi sorgulamaya çağıran bir konuşma yaptı. Rabbim hayırlarla karşılaştırsın.

Şair, yazar ve düşünür Sezai Karakoç

Szezai Karakoç ile bir bayram günü, onun konuşmasını

dinlemek için bir araya gelen sevenleri...

Kaynak: https://www.dunyabizim.com/

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR