Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Aziz DARICI


Şehadet Ayına Yeni Kayıt Yaptıran Yiğitler

Her şehid, bir diriliş muştusudur. Her şehid, bir adanmışlığın sembolüdür.


İslam coğrafyaları mümbittir. Zalimlerin İslam coğrafyasındaki yeryüzü ve yeraltı kaynaklarına olan iştahları kabarsa da, mazlum coğrafyanın helal lokmalarını haram boğazlarına dizseler de, İslam coğrafyasının zenginliklerini bitireceğiz tezini işletseler de, İslam coğrafyasındaki nimetleri bitirmeye, güzellikleri yok etmeye güçleri yetmez. Çünkü Allah, bu toprakları, bu gönülleri sadece su ile beslemiyor. Bu toprağın en mümbit arazilerine, gönüllerdeki en hassas can damarlarına ?şehid? kanını sunuyor ve onunla besliyor. Bu su ile beslenen toprakların nimetleri, bu su ile beslenen gönüller zenginlikleri, umutları ve imanları hiç biter mi? Allah şehid kanı ile beslediği bu coğrafyayı hiç yalnız bırakır mı? Biz inanıyoruz ki bırakmadı, bırakmayacak.

Zalim Sisi´nin göreve geldiği 8 Haziran 2014 tarihinden bu yana 42 kişi idam edildi. Hala idam ile yargılanan nice masum insan var.Mısır´da dün infaz edilen 9 kişi idam kararı sonucu infaz edildi?! Zalim Sisi ve avenesi kendilerince sorunu çözdüler..!

Yine Şubat ayı? Boşuna şahadet ayı olmadın. Kısa günlerine sonsuzluk şerbetini içen nice yiğitler sığdırdın. Diğer aylar ?şehadet? ayı olmak için kıskanırlar seni. Her yıl yeni yiğitler, Allah´a adanmış canlar senin hanene yazılmakta. Daha yeni Mısır´da 9 şehid kayıt yaptırdı sana. Daha önce yıldızlarla süslü, örnek şahsiyetlerin isminin geçtiği listede artık dokuz can daha var. Senin gibi hayattaki kısa günlerine edebi cenneti yazdırdılar. Sonraki kuşaklara rızıklandıkları yerden nice güzellikler, müjdeler dağıttılar.

Zalimler onları öldürdük diye sevinirken, bu ümmetin mazlumları gelecek zafer muştunun yaklaşmasından dolayı sevinçlerinden secdeye kapandılar. Duaya duracaklar. Ayette geçen ?İnananlardan, Allah´a verdiği ahdi yerine getiren adamlar vardır. Kimi, bu uğurda canını vermiş, kimi de beklemektedir. Ahidlerini hiç değiştirmemişlerdir.? (Ahzâb / 23) ilahi fermanın kendileri bulması için beklemektedirler. Şehidlerin şehadetine ve şahitliklerine tanık oldukları için sevinirken, şehadetin kendilerine uğramasını bekleyen nice erler olarak ?şehadet? ayına kayıt için beklemektedirler.

Her şehid, bir diriliş muştusudur. Her şehid, bir adanmışlığın sembolüdür. Her şehid ?biz bir ölürüz bin diriliriz? diye  haykıran İslam ümmetinin beklenen zaferin habercisidir. Her şehid, bir davaya olan sevdanın büyümesi, Allah için atan gönüllerin çoğalmanın müjdecisidir. Her şehid ?zalimlere rahat uyku yok? diye seslenen adaletin kamçısıdır.

Allah yolunda öldürülenleri sakın ´ölüler´ saymayın. Hayır, onlar, Rableri Katında diridirler, rızıklanmaktadırlar. (Ali İmran-169)

Sizler can verdiniz diye ağıt yakmayacağız. Bizim artık dert edeceğimiz, endişe edeceğimiz, ne olacak diye düşündüklerimiz sizler olmayacaksınız. Allah sizlere sonsuz ecirler nasip etmişken, karalar bağlamayacağız. Biz kendi halimize yanarken; bizlerin derdi, kederi, tasası, hıncı artık zalimlerin saltanatına olan nefretimizi onların duyacağı şekilde haykırmak olacak. Duamız sizi,  Allah´ın sizleri en güzel ecirlere, nimetlere ulaştırmasıdır. Lanetimiz ise sizlere bu zulmü reva gören zalimlere ?Cehenneme kadar yolunuz var? diyecek sözlü ve fiili duayı bize nasip etmesi için Allah´a yakarışımız olacak.

Ve bu ilahi ezginin mısralarındaki sözler dillerden ve kulaklardan silinmeyecek?

 

??.

Ağıtlar yakılmasın ardımdan

Bilinsin, yüreklere işlensin

Yalnız Allah için yaşansın

Ve ölüm

Ölüm de yalnız O´nun için olsun

 

Ne gözyaşı avutur gönülleri

Ne bir müjde güldürür bu yüzleri

Kim bilir belki kanımı bekliyor

Açmak için bu toprağın gülleri

 

Varsın zulüm bütün dünyayı sarsın

Varsın sevinçler de başka bahara kalsın

Madem ölüm tek bir defa gelecek

O da neden Allah için olmasın

??

                                                                                       (Abdullah TAŞKIRAN-GURP GENÇ)

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR