Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Seyit Ahmet UZUN


RUHUMA FATİHA

Yazarımız Seyit Ahmet Uzun'un "yeni" yazısı...


Seher vaktinde esen rüzgarı hissederek başladığım günün sabahında Alemlerin Rabbine Hamdolsun. Yeni bir güne, sağlıklı bir şekilde, gülümseyen bir yüzle başladığım için ne kadar hamt etsem azdır. İnsan düşündüğü zaman ne çok şükredecek şeyi olduğunu görebiliyor. Önemli olan görebilecek bir göze,  hissedecek bir yüreğe sahip olmak.

Sahip olamadıklarımıza üzülüp isyana, karamsarlığa, kedere düşmektense sahip olduklarımızı görebilmek ne büyük bir mutluluk! Bütün huzursuzluğun nedeni sahip olamadıklarımıza duyduğumuz özlem değil midir?

Alemlerin Rabbi ne yücedir! Ufkumuzun alamayacağı kadar sonsuz bir alemin sahibi ve kalbimize sığacak kadar da bize şefkatli ve affedici. Kalbim, O'nu misafir edecek kadar genişleyebilir ve temiz olabilirse rahmetine erdiğimin işaretidir.

Kuşların tatlı ötüşlerinin eşliğinde bir gülü koklamak, güneşe selam vermek, miyavlayan kediye gülümsemek, havlayan köpeğin tüylerini okşamak, ağlayan çocuğun sesine kulak verip saçlarını okşamak ne güzel bir duygudur. Savaşlarda yetim bırakılan çocukları düşünüp onlar için en kalbi duygularla dua edebilmek, kazancımızdan onlar için ayırmak ve ekmeğimizi paylaşabilmek ne yüce bir duygu değil mi? O Allah ki Rahman ve Rahim'dir

Ey ruhum isimlerin tecellisini hissedemiyorsan  insanlığından utan.

Utan ki sen Rahman ve Rahim'in kulusun. Ekmeğinde, kazancında yetimlerin, mazlumların, mahrumların, muhtaçların hakkı vardır. Zayıfa, güçsüze, duygularınla, sevginle, ilginle destek olmalısın. Olmalısın ki rahmete erebilesin.

Çünkü bilesin ki merhamet etmeyene merhamet edilmez.

Hayatın içinde yaşanan tüm haksızlıkların son bulacağı Din gününün sahibidir. O gün hiç kimsenin konuşmaya takati olmayacağı, konuşması için izin verildiğinde de yalnızca doğruları söyleyeceği bir gündür. Mutlak adaletin gerçekleşeceği gün gelmeden önce ey nefsim kendini hesaba çek! Çek ki o gün geldiğinde pişmanlık duymayasın. O gün öyle bir gündür ki pişmanlık duyulsa bile fayda vermeyecektir. O halde dünyayı din günü, hesap günü gibi değerlendir ki ahirette hesabını veremeyeceğin bir hak ve davranış kalmasın. 

Şah damarımdan daha yakın olan ve beni yoktan var eden O Allah ki ibadete tek layık olandır. O var etmeyi dilemediği zamanlarda ben yoklukta bile yoktum. Varlık alemine O'nun dilemesiyle erdim. O halde O'ndan başkasına ibadet için eğilmek, yönelmek zillet değil de nedir? Yalnız Sana ibadet eder, yalnız Senden yardım dileriz. Çünkü O'ndan başka mutlak güç ve kudret sahibi yoktur. O bana yardım etmeyi, aziz kılmayı, zengin etmeyi dilediğinde buna engel olabilecek bir güç yoktur. 

Kudretinin rüzgarlarının estiği bir dünyada yaşayıp, O'ndan bağımsız bir hayata yelken açmak sadece boğulacağımız bir denizde yol almaktan farksızdır.

Kurtuluşum, huzurum, mutluluğum sadece ve sadece O'nun inayetindedir.

Hayat trafiğinde yol göstericim, kurtarıcım, umudum O'dur. Bize hidayet et! Ki Senden başka hidayet edecek, yol gösterecek yoktur. Ben, O'nun açtığı yoldan, gösterdiği hedefe yürüyeceğime bütün benliğimle söz veriyorum. Çünkü nihayeti sonsuz mutluluk ve huzur olan tek yol O'nundur.

Nice insanlar farklı yollar tuttu ve sonunda hüsrana uğradı. Allah'ım, ben hüsrana uğramak istemiyorum. Ne olur can Allah'ım bana hidayet et ve beni bana bırakma!

Çünkü biliyorum ki en büyük tuzak kendi içimde saklıdır.

Ve bana sevdiğin, nimet verdiğin, rahmetine aldığın, sevginle büyüttüğün o güzel insanların yaşamlarından feyz alarak yaşamayı lütfeyle. Beni, Sana yaklaştıracak olan örnek insanları sevmeyi gönlüme sevdir. Nimet verdiğin lütufta bulunduğun kimselerin yoluna ilet. Biliyorum ki kim olduğum kadar kimleri örnek aldığım da önemlidir. Çünkü insan liderleriyle birlikte dirilip hesaba çekilecektir. O halde Allah'ım, beni huzurunda mahcup olacağım her azgından, aşırı giden sapkından koru! Koru ki o gün arkasından gittiğim insanlarla huzurunda tartışanlardan olmayayım. 

Beni, Senden uzaklaştıracak yollardan ikisi de kendilerini hak olarak gören sapkınların ve azgınların yolundadır. Allah'ım farkında olmadan veya zaaflarıma yenilerek onlara uyacak olursam tek sığınağım bilesin ki Sensin Sen!

Beni,  Senden mahrum eyleme!

Yolların en hayırlısı Senin yolundur. Beni,  Senin hak yoluna ilet, sapkınların ve gazaba uğrayanların yoluna değil! 

Dünyanın zevk ve sefasına, makam ve mevkisine, şan ve şöhretine kapılarak zulmü kendileri için bir hak gören her zalimin şerrinden bizi muhafaza eyle! 

Yaşayanlara öğüt ve uyarı olsun diye indirilen kitabın en çok ölülere okunan suresini yaşayan ruhuma okuyarak ondan yaşarken feyz almak istedim. Yaşarken ruhuma hayat vermeyen bir kitabın öldükten sonra bir faydasının olmayacağına olan inancımla böyle bir deneme yazısını kaleme aldım.

Rabbim, kitabını yaşarken rehber edinen ve öldükten sonra da şefaatine nail olanlardan eyle!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR