Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


F. Yılmaz ALTUNÖZ


RANDEVU AHLAKI

F. Yılmaz ALTUNÖZ'ün yazısı;


 

 

Randevu almak ve vermek bir kültür, nezaket ve ahlaki eylemdir. Karşılıklı sorumluluğu içeren bir haldir. Randevu kurallarına uymamakta bir o kadar çirkindir. İslam kuralsız bir hayatı tavsiye etmez. Muhatabına ve kişilik haklarına saygı duymak ahlakın ve hukukun önemli unsurlarındandır. Öyle ki İslam çocukların anne babalarının odalarına dahi izin almadan girmeye izin vermez.

Randevu kuralları sosyal hayatın vazgeçilmezidir. Ve insana hastır. Bunu ihlal edenler yok mudur, elbette vardır. Kişilik sorunu olan bireyler ve kurumsal kültürü olmayan özel ya da kamu kuruluşlarında böylesi sorunlar hep var olagelmiştir.  Bazen krallar kendilerine ulaşılmasın diye önlemler alırken, bazen de onların görevlileri ciddi bir bariyer rolü üstlenirler. Kraldan fazla kralcılar her devirde olmuştur. Şimdi de olması kaçınılmazdır. Yağmurlu havada bir yudum su içirmezler.

Konuşulduğunda mangalda kül bırakmayanlar; vakıf medeniyeti olduğunu söyleyenler, öyleki bırakın insanı göçmen kuşlar vakfını kurarak; göçmen kuşlarına veterinerlik hizmeti sunan bir medeniyetin mensubu olduğunu söyleyenler. İşte bu çevre kural tanımaz olunca; harfler kelimeye dönüşmüyor; olmayan kelimelerde cümle kuramıyor.

Ayrıca 21. yüzyılda hümanizmin tavan yaptığı, bireysel hak ve özgürlüklerin sürekli gündemde olduğu; ahlaki ve etik değerlere vurgu yapıldığı bir zaman dilimde; randevu ahlakının varlığını düşünmek ciddi bir yanılgı olsa gerek. Hem de çok ciddi!

Bir birey ya da bir kurumun gerek özel gerekse tüzel kuruluşlardan, gerek merkezi gerekse yerel yönetimlerle; istediği zaman görüşecek diye bir kaide yok. Ancak görüşme talebi ve görüşmesinin ahlaki ve hukuki bir hak olduğunu bilmem söylemeye gerek var mıdır! Seçilmek veya atanmak ve temsil rolünü üstlenmek, toplumsal iletişimi zorunlu kılmaktadır.

Ancak en doğal ve insani bir boyut vardır ki; randevu talebine evet veya hayır yanıtının alınmasıdır. Bu şehirde bir birey veya bir sivil toplum kuruluşu; yerel yönetimlerden, merkezi yönetimlerden ve atanmışlardan zamanı belirlenmiş bir randevu talebinde bulunuyor da bu talebe olumlu ya da olumsuz cevap alamıyorsa; en hafif deyimle burada ahlaki bir sorun vardır.

Hani kapıya gelen dilencilere birçok insan anlamsız bir davranışta bulunur. Halbuki bu toprakların inanç kodlarında dilencilerede eğer bir şey ver(e)miyorsan güzel söz söyle diye emredilir. Yani ilgisiz kalma, yok sayma demektir.

Eğer bir insan yerel yönetimlerden ya da bir başkasından; randevu talebinde bulunuyor da, olumlu ya da olumsuz karşılık alamıyorsa; muhataplarını ve kendilerini nasıl konumlandırıyorlar!

Mahkeme kadıya mülk değil!

Hesap verme bilinci de insani bir bilinçtir.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR