Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


RAMAZAN AYI ve BAYRAM

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


İslam dünyasında 11 ayın sultanı olarak tanımlanan İslam dininin 5 ana ibadetinden biri olan Oruç ayını (Ramazan) tamamlayarak Bayramına ulaştık.

Bir ay süren Ramazan ayı boyunca Müslümanlar Oruç ibadetini yerine getirdiler. Nafile namazlar kıldılar. Başta Kuran’ı Kerim okuma olmak üzere İslami ilimler ve ibadetlerle meşgul oldular. Teravih namazı kıldılar, zekat ve fitrelerini fakir fukaraya ulaştırdılar.

Maddi varlığı yerinde olan Müslümanlar ve bunların desteklediği insani yardım kurumlarımız yurt içinde ve dışında yoksul, yetim, miskin, bakanı olmayan özürlü yaşlı insanların yardımına koşarak gıda paketleriyle toplu iftarlarla iftarlık yardımları ile bayramlık hediye ve harçlıklarla özel bakımlarını yaparak onların yardımına koştular. Böylece Ramazan ayının ibadet hayır bereket dayanışma ve kardeşlik ayı olduğunu hatırlatmış oldular.

Yerel yönetimler yanı sıra bazı valilikler, kaymakamlıklarda! Ramazan’da boş durmadılar. Ev iftarları, toplu iftarlar, meslek odaları ile sivil toplum kurumları ile iftarlara sahurlara katıldılar bayram programlarında onlarla birlikte oldular. Böylece Ramazan’da ve bayramda devletin sahibi olan milletin ve insanlarımızın yanında olduklarını ispat ettiler. Millet-Devlet kaynaşmasına katkı vermiş oldular.

Bayramda camilerde kılınan bayram namazlarında, Cumhurbaşkanı’ndan Vali ve Kaymakamlara, Bakanlardan Belediye Başkanlarına, Milletvekillerinden bürokratlara ve sivil toplum temsilcilerine kadar tüm öne çıkan kesimlerin Milletle omuz omuza saf tutarak bayram namazı kılmaları ve bayramlaşmaları ayrı bir güzellik oldu.

Bayram’da Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlarının bayramlaşması Bayramın 2. Günü saat 11.00’de Memur-Sen Kayseri İl Temsilciliği’nde yapıldı. Bu bayramlaşma programına Gönüllü Kültür Kuruluşlarının temsilci ve üyeleri, Mazlumder üyeleriyle birlikte Kayseri Milletvekilleri ve Belediye Başkanları katıldılar.

Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Gönüllü Kuruluşlar Derneği Başkanı Ahmet Taş, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın programa katılarak davetlilerle bayramlaştılar.

Bayramın 2. Günü İlim Hikmet Vakfı ve Kızılay Kayseri Şubesi’nde de bayramlaşma merasimleri yapıldı. İlim Hikmet Vakfı’nda ki bayramlaşmaya Vakıf üyeleri ile Gönüllü Kuruluşlar Başkanı Ahmet Taş ve Kızılay Başkanı Cafer Beydilli’de katıldılar.

Kızılar Kayseri Şubesi’nin şehir meydanında ki İletişim Merkezi’nde yapılan bayramlaşmaya ise Kızılay Şube Başkanı Cafer Beydilli, Gönüllü Kuruluşlar Başkanı Ahmet Taş, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Gönüllü Kuruluşlara bağlı Sivil kurumların temsilcileri ile Kızılay Kayseri Şubesi’nin üyeleri katıldılar.

Zengin fakir, rütbeli rütbesiz, kadın erkek, genç yaşlı demeden her Müslümanın birbiriyle muhabbetle bayramlaştığı helalleştiği, birbirinden haberdar olduğu, kırgınlıkları atıp muhabbeti öne çıkardığı bayramlar Cenab-ı Allah’ın biz Müslümanlara güzel bir hediyesidir. Keşke diyorum; Devletimizin atadığı Valilerimiz’de, Kaymakamlarımız’da (istisnalar dışında) milletin seçtiği Milletvekilleri ve Belediye Başkanları gibi muhabbetle tüm resmi kaygı ve bürokratik anlayıştan uzaklaşarak Bayramda milletle birlikte olabilseler daha güzel olmazmı. Yoksa onlara bunu yapmayın diyen emir verenlermi var. Bunu anlamakta da zorlanıyoruz doğrusu.

Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya Müslümanlarının Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Bayramın Hakkın adaletin kardeşliğin millet birliğinin gelişmesine vesile olmasını diliyorum.

 

Kaynak: Her Taraf

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR