Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Necla Arpa GÜLAÇAR


RAHATINA BAK! FİLİSTİN YANSIN!

Necla Arpa Gülaçar'ın yeni yazısı;


Ra'd, 11. Ayet: İnsanı önünden ve ardından takip eden melekler vardır. Allah'ın emriyle onu korurlar.  Şüphesiz ki, bir kavim kendi durumunu değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. Allah, bir kavme kötülük diledi mi, artık o geri çevrilemez. Onlar için Allah'tan başka hiçbir yardımcı da yoktur.

Benim yaşımdaki insanlar genellikle yorgundur. Tecrübelidir ve daha az hata yaparlar. Durup seyretmeyi, yorum yapmamayı, olup bitenden beri durmayı severler. Çevrelerinden sürekli şu telkini duyarlar "Rahatına Bak! şimdiye kadar çok çalıştın, çabaladın, yoruldun şimdi dinlenmenin sahip olduğun şeylerin tadını çıkarma zamanı." Amenna...
Peki dünya rahat etme yerimi? Hani ekip biçme ve hasadını da ahiret yurdunda alacağımız bir yerdi ya Dünya...

Geçen gün komşum ile kapıda karşılaştım "nereye gidiyorsun" dedi. "Kargoya gidiyorum. Filistin'e destek için satışa sunduğum kitapları kargolayacağım." Bunu söylemekteki amacım "Aaa ne güzel bir şey yapıyorsun bende destek olayım." diye bir cevap beklemekti. Fakat yüzüme tokat çarpar gibi bir cevap verdi. "Ne diye onlara yardım ediyorsun onlar kendi aklının sayesinde o haldeler. Yardım edeceksen kendi halkına yardım et burada o kadar insan var. Görüyorum durmadan uğraşıp duruyorsun her gün orda burdasın birazda rahatına bak!" Bu cevap karşısında resmen dumura uğradım ne diyeceğimi şaşırdım. "Buradakilere yardım etmediğimi nereden biliyorsun?  Yaşananlar aynı şey mi?" dedim. Baktım ne söylersem söyleyeyim fikirleri değişmeyecek. İstila edilmiş bir zihni ayak üstü ikna edemiyeceğim. "selametle ben geç kalıyorum " dedim. Yoluma devam ederken hüzne boğuldum. Savaşa gerek yok. Adamlar başarmış zihinleri işgal etmişler. Kendisinden baskasını düşünmeyen, acımayan, merhamet etmeyen bir zihniyet türemiş yurdumda...
Senin karınca misali çabanı çok gören, boykot edişine tahammül edemeyen, İşgalci Yahudileri haklı görmek için sebep arayan bir zihniyet. Asıl savaş burada! Bütün dünyanın gözü önünde Gazzeli çocuklar katlediliyor ve insanlar sokakta Filistin, Filistin diye feryat ediyor akın akın Müslüman oluyorken ben çevremdeki dini İslam olanları ikna etmeye çalışıyorum.
Eyvah! diye sokaklarda bağırarak dolaşmak istedim. 
Yahudilerin ürünleri indirime girmiş kapış kapış kapma derdinde bizimkiler.
Bizimkiler böyle davranırken dünya Filistin'e ses oluyor. Bizimkiler benim sokaktaki cılız sloganımı, bayrak tutuşumu "ama temiz yıkamıyor ki" dedikleri deterjanı aldığıma kızıyor...

Evet! evet bende kızıyorum Uçaklar, Gemiler, Hastaneler yapan bir ülkenin kaliteli deterjanın, içeceğinin, şampuanın olmamasına kızıyorum mesela. Üretin kardeşim! Üretin ki insanların ya da içimizde ki Yahudiler'in bir bahanesi kalmasın.

Bu dünya da Müslüman'a rahat yok! Olmamalı zaten.
Bu kadim medeniyetin tekamül etmesi gerekiyor. Filistin'de ki kardeşlerimiz yolumuzu gözlüyor bize kurtarıcı gözüyle bakıyorlar.
Elimizle, dilimizle, kalbimizle yardım etmeliyiz. Onlar mazlum onların toprakları işgal edilmiş. Bizim ise zihinlerimiz işgal edilmiş zor durumda olan bizleriz farkında değiliz.
Şikayet etmekten vazgeçip her insan gücü nispetinde bir şeyler yapmalı rahatına bakma zamanı değil çünkü.
Vesselam

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR