Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


ÖZLENEN TABLO

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye geldi.

Ziyaretin son günü olan 7 Kasım pazar akşamı Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği sivil toplum buluşması programı icra edildi. Programa Kayseri Gönül Kültür Kuruluşları başkanı olarak ben ve platformumuza bağlı 110 kurumla birlikte yüzlerce kurum temsilcisi katılım sağladı.

Sivil toplumla buluşma programı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın selamlama konuşması ile başladı. Ardından Kayseri Valisi Şehmus Günaydın selamlama konuşması yaptı.

Programda konuşan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, geçmişten bugüne Türk İslam toplumlarında sivil toplum çalışmalarının devlet ve toplum hayatındaki önemini özetleyen bir konuşma yaptı. Sivil toplumun hayatın olmazsa olmazı olduğuna işaret eden Kurtulmuş, sivil toplum çalışmalarında aslolanın gönüllülük ve Allah rızası olduğuna işaret etti. Kurtulmuş, sivil toplumun siyasetin arka bahçesi olmayan kendi imkanlarını kendisi üreten siyasete yön veren, ama siyaset tarafından yönlendirilmeyen kurumlar olmasının ona bağımsızlık ve erdem kazandırdığını bildirdi.

Türkiye'de cumhuriyet döneminde başta İlim Yayma Cemiyeti olmak üzere siyasetten uzak bu kuruluşların amacına uygun olarak topluma hizmet veren önemli sivil kurumlar olduğunu bildiren Kurtulmuş, her alanda görevini iyi yaparak ülkemize ve insanımıza hizmet veren bağımsız sivil kurumlara ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Prof.Dr. Numan Kurtulmuş'un ufuk açıcı konuşmasının ardından programa katılan sivil toplum kurumları söz alarak bir yandan programı değerlendirdiler diğer yandan Kayseri'de devlet hizmetlerinde gördükleri aksaklıkları ve güzellikleri dile getirerek sorular yönelttiler.

Sivil toplum kurumları adına ilk konuşmayı da Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları ve MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı olarak ben yaptım. Kürsüde bulunan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ak Parti ve MHP il başkanları ile salonu dolduran sivil toplum kurumlarına hitaben konuşmamda 1980'lerden bu yana faaliyet gösteren, bugün sayısı 110’ları geçmiş bulunan bir kurum olan Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşlarının özel doğruları kendi mekanlarında bırakıp ortak doğrular etrafında bir araya gelerek çalışan, Belediye başkanları, milletvekilleri ve bürokrasi ile devamlı bilgi ve fikir alışverişinde bulunan Kayserimizde, ülkemizde ve dünyada insanları ilgilendiren her konuya duyarlılık gösteren bir çatı kuruluş olduğunu dile getirerek program davetleri için Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür edip, minnet duygularımı bildirdim.

Salondaki manzara benim için ÖZLENEN TABLO idi. Yıllar önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Erciyes'in zirvesinde yapılan ülkenin başbakanı ile sivil toplumu bir araya getirip karşılıklı fikir alışverişi ve soru cevap faslının olduğu çok faydalı olan programın benzerinin bugün yapılıyor olması benim için özlenen tablo olmuştur. Başta Büyükşehir Belediyesi, programa katılan protokol ve sivil kuruluşlara bu tabloya katkıları için çok teşekkür ediyorum.

Devlet hayatında millet ve coğrafyanın olmazsa olmaz unsurları olan başta yerel yöneticiler olmak üzere valiler, belediye başkanları, kaymakamlar ve diğer yöneticilerin sivil kurumlar ve halkla belli aralıklarla bir araya gelip bilgi ve fikir alışverişinde bulunması, birbirini dinlemesi devlet ve millet hayatında çok önemli uygulamalardır.

Programda ayrıca Erciyes Kadın Platformu Başkanı Dr. Necla Ceren, Eğitim Bir Sen 1 no’lu Şube Başkanı ve Memur Sen il temsilcisi Aydın Kalkan, İHH temsilcisi Recep Çamdalı, Büro Memur Sen Şube Başkanı Talip Şahin ve Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir ve diğer temsilciler söz alarak kendi çalışma alanları ile ilgili açıklamalar yaptılar, sorular sordular.

Sivil toplum kurumlarının temsilcilerinin soru ve görüşlerinin alınmasından sonra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Kayseri Valisi Şehmus Günaydın yöneltilen soruları cevaplandırdılar, açıklamalar yaptılar.

Uzun yıllar sonra sivil toplum kurumlarının bir araya gelmesi ile yapılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın teşekkür konuşması ile son bulan programı sivil toplum açısından son yılların en anlamlı ve verimli programıdır diye değerlendiriyor, böyle olmalı diyorum.

Not: Program sonunda katılımcılardan bazıları ile yaptığım görüşmelerde kürsüde Büyükşehir Belediye Başkanı, şehrin valisi ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş dışında siyasetçi olmasa idi daha rahat konuşmalar olurdu serzenişine  şahit oldum.

Selam ve dua ile

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR