Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Bülent ACUN


ÖMER GELİR, YİNE TEMİZLER

Yazarımız Bülent Acun'un "yeni" yazısı...


-ANLAMLI BULUŞMA-

12 Eylül 2021 Pazar günü Bağcılar Yıldıztepe Cezine camii anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

2021 yılı Yaz Kur’an kursu eğitim ve öğretim dönemi boyunca hayırda yarışan çocuklar sade ve güzel bir programla ödüllerini aldılar.

 

-CAMİİYE GELDİLER, NAMAZLARINI KILDILAR, HEDİYELERİNİ ALDILAR-

Aynen  böyle oldu. Cami İmam hatibi Uğur Aydoğan’ın verdiği bilgiye göre yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında namaza teşvik gayesi ile tertip edilen ve namazla neşelenen çocuklar sloganıyla hayat bulan, yarışmaya katılan öğrencilere kıldıkları her namaz için namaz vakitlerine  göre puan verildi.

Yarışmanın en güzel ve ilginç tarafı ise babasını, dedesini veya kardeşini camiye getiren çocukların bu puanlarının daha fazla olması. Böylece çocuklar ailelerini, ailelerde çocuklarını bu anlamlı buluşma ve yarışmaya teşvik etmiş oldular.

 

-HEPİNİZ BİR İNCİSİNİZ-

Yarışmaya 135 öğrenci katıldı. Ödül töreninde birinciye bisiklet, ikinciye tablet, üçüncüye drone hediye edildi. Her öğrenciye 50 lira harçlığın yanı sıra gömlek, ayakkabı bir de bardak hediye edildi. Bağcılar Müftülüğü’nün himayesinde Yıldıztepe Cezine Camii İmam Hatibi Uğur Aydoğan  ve cami müezzini Hüseyin Nalkıran’nın gayretleri ile vücud bulan program camii derneğinin öncülüğü, mahalle esnafının destekleri ve camii cemaatinin yoğun ilgisi neticesinde çok güzel bir şekilde icra edildi. Bu güzel hediye takdim törenini izlerken  kendi kendime şöyle dedim:

“Bravo çocuklar, Aferin size hepiniz bir incisiniz, bu  hayırlı yarışta hepiniz bir incisiniz.

 

-ÖMER GELİR, YİNE TEMİZLER-

Programa Bağcılar müftüsü Celal Büyük ve şube müdürü Mahmut Uzun ile birlikte katıldım.

Celal Büyük Hoca programda yaptığı veciz konuşmada  İslam tarihinden öyle ibretli bir kıssa anlattı ki  o kıssa İslam Eğitim felsefesinde öğretmenlerin, öğrencilere sergilemesi gereken  ideal yaklaşımın ne olması gerektiğini  özetler mahiyetteydi.

İşte o kıssa;

“Devir Hz. Ömer devri. Mescid tabi ki bugünkü gibi değil, zemini kum ve topraktan ibaret. Çocuklar mescidin  içinde gün boyu oynayarak birbirlerine toprak atıyor, üzerlerine su döküyorlar, gürültü yapıp, mescidi kirletiyorlar. Sahabe’nin büyükleri bu durumdan Hz .Ömer’e (r.a) dertlenip, şikayetlenince Hz. Ömer (r.a) onlara şöyle diyor:

‘’Çocuklar varsın kirletsinler, Ömer gelir temizler. Onlar yine kirletsinler, Ömer gelir yine temizler, onlar yine kirletsinler, Ömer gelir yine temizler.’’

 

BARDAKTAKİ SÜNNETLER

Öğrencilere hediye edilen bardağın üzerine yazılan bir bardak su içerken çoğu zaman farkında olmadığımız sünnetlerin hatırlatılması hayli hoşuma gitti.

İşte bir bardak su içerken işlediğimiz 7 sünnet:

-Besmele ile içmek

-Oturarak içmek

-Sağ elle içmek

-Üç yudumda içmek

-Bardağa üflememek

-Bitirince ‘elhamdülillah’ demek

-İkram etmek

 

-HASILI KELAM-

Camii bir gülistandır; çocuk ise o gülistanda bir bülbül.

Camii bir bahçedir; çocuk ise o bahçeye dikilen bir fidan.

Camii bir denizdir; çocuk ise o denizde selamet limanına doğru seyahat eden bir yolcu.

Camii bir mekteptir; çocuk ise o mektepte bir talebe.

 

Kaynak: Milat Gazetesi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR