Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


OKUMA ALIŞKANLIĞIMIZ ARTIYOR MU?

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


Okuma, öğrenme, bilmediğine ulaşıp bilir hale gelme, gündelik hayatta sık olmasa da karşımıza çıkan deyimlerdir.

Allah'ın insanlara kendine doğru kulluk yapmaları için gönderdiği kuralları içinde barındıran kutsal kitapların sonuncusu Kur'an-ı Kerim'dir. Onun da Peygamberimize gönderilen ilk bölümünde oku emri vardır.  Yaratılışı okuma, hayatı okuma, kulluğu okuma yani yaratıcıya ve yarattıklarına hikmetine ererek vakıf olmak için okuma.

Tarih boyunca insanoğlu tarafından yazının bulunmasının ardından yazma, okuma, bu dünya ve öbür dünya hayatına yönelik neler varsa akledip öğrenme ve öğrenilenleri kitaplara, dergilere aktarıp yayınlama ve insanoğlunun yararlanmak üzere hizmetine sunma bir hizmet alanı olmuştur.

Basılı kitaplara, belgelere ulaşmanın kolaylaşması adına camilerin, kiliselerin, medreselerin yanında kütüphaneler oluşturulmuştur. Bu mekanlar ilim adamlarının kaleme aldığı ilim eserleri ile donatılarak başta öğrenciler olmak üzere meraklılarının hizmetine sunulmuştur.

Tarih boyunca özellikle İslam ülkelerinde (Bağdat, Basra, İsfahan, Taşkent, Kahire, Şam, Endülüs ve diğerleri) şehirler kütüphanelerle donatılmış, ilim meraklısı öğrenci ve ilim adamları asırlar boyu bu kütüphanelerden yararlanmışlardır.

Son yıllarda ülkemizde de üniversiteler, belediyeler, sivil toplum kurumları bir yandan kitaba kolay ulaşma bir yandan evinde ders çalışma ortamı bulamayan öğrenci ve sivil vatandaşa katkı sunma aynı zamanda sosyalleşerek zamanı doğru değerlendirme adına güzel kütüphane hizmetleri vermeye başladılar, hepsini tebrik ediyorum.

Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinin bir kısmında sık rastladığımız uçakta, tramvayda, toplu taşıma araçlarında kitap okuma manzaralarının son yıllarda az da olsa bizde de görülmeye başlaması gelecek açısından kültürlü, donanımlı insanlar olma adına bizi umutlandırmaktadır.

Kayserimizde de başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Melikgazi, Talas ve Kocasinan Belediyelerinin uygulamaya koyduğu semt kütüphaneleri uygulaması ilk örneğini Talas Belediyemizin başlattığı 7/24 açık kütüphane uygulaması, takdire şayan tebrik edilecek hizmetlerdir. Tüm belediyelerimizi bu hizmetleri için ayrıca tebrik ediyorum.

Gönül istiyor ki din görevlilerimiz, öğretmenlerimiz, memurlarımız, taksi durağındaki taksici esnafımız, kafeteryalarımız ve sivil kurumlarımız her gün kitap, gazete okuyan insanlar ve mekanlar haline gelsin. Bu hafta kütüphaneler haftası idi, insanımızın kütüphaneler haftasını tebrik ediyorum. Türkiye’de kütüphaneler yapıp halkımızın hizmetine sunan, Fırat kalkanı bölgesinde kütüphaneler yapıp insanlığın hizmetine sunan sivil toplum kuruluşları ve belediyelerimizi tebrik ediyorum.

Selam ve dua ile

Kaynak. Her Taraf

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR