Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


NEREDEN, NASIL BULDUN?

Ne edip etmeli Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde nereden buldun, nasıl buldun yasası teklif olarak getirilmeli ve yasalaşıp yürürlüğe konmalı. Aksi halde bu duruma razı olup imkan hazırlayan yöneticilere de ahirette yatacak yer bulunmaz. Unutmayalım haramzadeye göz yuman da haramzade hükmündedir.


Bir zamanlar nereden buldun adı altında bir yasa teklifi gündeme gelmişti. Akıbetine ne oldu bilmiyorum ama sanki bugün böyle bir yasanın çıkarılıp adalet ve ciddiyetle uygulamaya konması gerekiyor gibi.

Bazı bürokratların, belediye başkanlarının, milletvekillerinin, basın ve sivil toplum mensuplarının servetlerindeki aşırı artışlar, oturdukları yazlık kışlık mekanlar, bindikleri paha biçilmez arabalar, yatlar, katlar bir yandan kıskançlıkları bir yandan da acaba ülke şartlarında hangi imkan ve üstün yetenek ve çalışma ile bu servetler elde edildi diye insanlar bakıp merak ediyor ve soruyorlar nasıl oldu diye.

Son yıllarda bazı eski milletvekillerinin bazı belediye başkanlarının ve bürokratların bir kısım bankaların yarı resmi kurumların yönetim kurulunda üye olup buralardan yüksek miktarlarda huzur hakkı ya da maaş aldıkları, ülkemizin birçok yerinde sayısız gayrimenkule sahip oldukları halen de bu faaliyetlerine yani servet üstüne servet katmaya devam ettikleri söyleniyor, iddia ediliyor.

Kur'an-ı Kerim'de Karun kıssasını kutsal kitabımızla tanışan her insan bilir. Karun'un o kadar çok serveti varmış ki anahtarlarını taşımak bile zormuş. Üstelik servetiyle övünür bu benim maharetimle kazandığım der, Allah'ım mülkünde Allah'a sanki kafa tutarmış.

Bizim Peygamberimiz de “İnsanın bir vadi dolusu altını olsa bir vadi daha olsun ister, insanın gözünü ancak toprak doyurur” Yani mezarına atılan bir kürek ya da bir avuç kara toprak diyor.

Gerçekten dünya malına doymayan ballı maaşlar alan, bir emeklilik parası ile anca geçilebilecekken servet üstüne servet katan çoğu da tüyü bitmemiş yetimlerin verdiği vergiler ile oluşan millet hazinesinden haksız ve adaletsiz çıkan (Belki hukuki kılıf bulunmuştur) paralardan oluşan servetlere sahip olan, haklarında dedikodu eksik olmayan bu muhteris insanlar hangi dinin mensubu insanlar acaba “Zerre miskal iyilik ve kötülüğün hesabının sorulacağı günden haber verenİslam dini” Bunların neyi oluyor.

Bu insanlar öleceklerini ve kendilerinden hesap sorulacağına diyelim inanmıyorlar. Onlara bu imkanları sağlayan yöneticiler kimin malını ve hangi hakla muhteris, gözü doymazlara tahsis ediyorlar. Ne edip etmeli Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde nereden buldun, nasıl buldun yasası teklif olarak getirilmeli ve yasalaşıp yürürlüğe konmalı. Aksi halde bu duruma razı olup imkan hazırlayan yöneticilere de ahirette yatacak yer bulunmaz. Unutmayalım haramzadeye göz yuman da haramzade hükmündedir.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR