Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Necla Arpa GÜLAÇAR


MERHAMET

Yazarımız Necla Arpa Gülaçar'ın "yeni" yazısı...


Kadına şiddetin her türlüsü kabul edilemez. Fakat en kötü şiddet türü duygusal sömürüdür. Kadını hakir görüp onun herşeyine sahip olduğunu iddia etmek. Yaşama sevincini elinden almak. Öz benliğini yok etmeye çalışmak. Erkeğin rahat yaşaması için yaratıldığını düşünüp kadına bu zihniyette davranmak. Günahta ve sevapta kadın- erkek eşitse yaşamın her alanında da eşittir anlamına gelir. Geldiğimiz noktada sömürü düzenleri kadınların hassas duygularını kullanmaktadır. Kadını başkaldıralar ile çoğu zaman yanlış mecralara çekmektedir. Ataerkil bir toplumun kaldıramıyacağı bu hak arayışı ne yazıkki şiddeti tırmandırmaktan başka bir işe yaramadı. Niyet iyi olmayınca hedefe ulaşmakta mümkün olamıyor. Sağa sola savruluyor, yuvalar yıkılıyor en kötüsü masum çocuklar zarar görüyor. İnsan kalmak bu kadar mı zorlaştı?

Seyrettiklerimiz, okuduklarımız, tükettiklerimiz, boşa harcanan vakitlerimiz velhasılı sekülerleştikçe  zalimleşiyoruz. Vicdan diye bir duygumuz kalmıyor. Biribirimize karşı gerçekten çok zalimiz. Namaz kılan Hz. Muhammedin(s) adını dilinden düşürmeyenler bile onun bariz yönünü (yumuşak huyluluğunu) örneklenderimiyor ne yazıkki...

Merhameti olmayan bir çağda yaşıyoruz. Merhamet  eksikliği yüzünden erkek kadın demeden biribirimize zulmediyoruz. Farkında olmadan nice hakları gasb ediyoruz. Bir insanın yaşama sevincini elinden almak onu öldürmek ile eş değerdir. Hiç bir kadın, çocuk, erkek böyle bir merhametsizlikle yüzleşmemeli. Etrafındaki insanlardan tebessümünü esigiyorsan bu gasp edilmiş bir haktır. Bir insanın sınırları zorlanmamalı beden, duygu, düşünce aidiyeti çiğnenmemeli... Bu aidiyetler çiğnendiği için şiddet, nefret, cinayetler tırmanıyor. Hiç bir sorun çözümsüzlük sonuçlarıyla haledilemez. 

İnsanı yeniden inşa etmek gerekiyor kadın, erkek, çocuk ayırt etmeksizin. Gelin hep beraber biribirimize karşı merhametli olmayı öğrenelim öğretelim. Öğrendikçe göreceğiz ki kapitalist, sekülerist sistemler bizden ümidini kesecek yakamızdan elini çekecektir. İşini başkasına bırakmadan herkes etrafından başlamalı her canlıya ihtiyacı mahiyetinde merhamet etmeli. Bir köpeğe su vererek eziyet etmeyerek merhamet edilir. Bir insana ise hakkını gasp etmeyerek merhamet edilir.

#kadınaşiddetehayır

#insanaşiddetehayır

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR