Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Nevzat KAYA


MALATYA'NIN BAĞRINDAKİ BAŞKAN : MEHMET ÇINAR

Yazarımız Nevzat Kaya'nın, "yeni" yazısı...


Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya için bir değerdir. Ehliyeti ve liyakati ilke edinmiş, çalışkan, azimli, atılımcı bir ruha sahip olan Başkan, aynı zamanda yoksulların ve muhtaçların Yeşilyurt'taki adresi ve umududur.

Siz onu yetim ailelerine, muhtaçlara, engelli vatandaşlara soracaksınız. Gece gündüz siyasetin boşboğazlığını yapan tuzu kuruların anlayacağı, anlam vereceği bir iş değil bu. Halkla özdeşleşmiş, gece gündüz sorumluluğunu üstlendiği Yeşilyurt halkının mutluluğu için proje üstüne proje yapan, derdi gerçekten hizmet olan bir şahsiyet.

Günübirlik düşünen, günü kurtarayım da ne olursa olsun anlayışında biri değil. Semt semt dolaşan, sahada neler olup bittiğini takip eden biri. Oy versin vermesin tüm semtlere ve mahallelere hizmetin damgasını vuran odur. Çünkü onun inancında, hizmetin mezhebi, bölgeciliği, coğrafyacılığı yoktur.

Sosyal Belediyecilikte, Proje ve Hizmet Belediyeciliğinde bir çok ulusal ve uluslararası ödüller alan Başkan, Yeşilyurt’un kapılarını bugün dünyaya açmıştır. Kentsel ve Mimari Dokunun Korunması adına önemli hizmetler ortaya koyan Mehmet Çınar Başkan, Yeşilyurt için bir ufuk ortaya koymuştur.

Fakat gelgelelim ki Mehmet Çınar Başkan, bugünlerde işini yapmayanların işini yapanlara karşı fitne ile saldırdığı bir komploya kurban edilmek isteniyor. Bazı atanmışların yaptıkları basiretsiz ve sonunu öngöremez işlerden dolayı, Malatya'nın kaderine çöreklenmiş bir avuç siyaset çetesinin çirkin algılarına meze yapılmak istenmektedir.

Malumunuz kamuoyunda, Almanya'ya "çevre bilinci eğitimi" gayesiyle gidip geri dönmeyen vatandaşlarla ilgili haberlerin duyulmasıyla, bir anda ülke gündemine oturan Yeşilyurt Belediyesi, birilerinin algılarına ipotek edilmemeli.

Elbette soruşturma makamları gereken hassasiyeti göstereceklerdir. Doğruyu yanlışı birbirinden ayırt edeceklerdir. En azından böyle olmasını istiyor ve inanmak istiyoruz. Çünkü adalet ve merhamet herkese lazımdır. Malatya'da vitrinlerde AK Partili görünüp de, arka yüzlerinde Akp'li olanların hesaplarına feda edilmemeli bu mesele.

Göreve geldiği günden itibaren halkla iç içe olan, dur-durak bilmeden her gün bir işe koşan, belediyecilikte adeta çığır açan Mehmet Çınar Başkanı bügün tüm Malatya bağrına basmıştır.

Meyve veren ağaçların sürekli taşlandığını hep söyleriz de, bu taşı atanların gerçekte halkın yiyeceği meyveleri taşladığını idrak edemeyiz. Oysa ki taş attıkları bugün Başkan değil, asıl taş Yeşilyurt halkına atılıyor. Yeşilyurt'un geleceğine kastedenler Mehmet Çınar Başkanı kendi rantlarına bir engel olarak görüyorlar.

Nihayetinde Başkan da bir insandır ve önüne gelen her konuyu derinlemesine inceleyemez. Herkes gibi yanıldığı ve yanılacağı işler olacaktır. Kimse bundan sıyrılamaz. Öyle olsa onca yardımcı ve müdürlere ne gerek vardı. 

Fakat hakikat şudur ki, Başkana nasıl anlatıldı ise bu gezi meselesi onun iyi niyetine binaen istemediği yanlış bir işe dönüştürülmüş olmalı. Çünkü belediyeye herhangi bir maddi külfeti olmadığı için Başkanın onayını almış bu işin, alt kademedeki yetkililerin hataları ya da suistimalleri sonucu bu hadise vuku bulmuştur. Allah var Başkanın temiz ve dürüst kişiliğinden başka bir şeye şahitlik edemeyiz.

Vesselam. 

 

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR