Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Nezir ERGENÇ


Kükürt dağında gençlerle Sahur´a dek?!

Nezir ERGENÇ; Bir gece yolculuğu


Ramazanın on birinci gününde gençler iftarı birlikte açıp sahura kadar gök kubbenin altında  sohbet etmeyi teklif ettiklerinde tereddütsüz kabul ettim.
 
Kükürt dağında metruk bir bağ evinde iftara bir saat kala varmış olduk. Metruk dediğime bakmayın; metruk olmasına metruk ancak o kadar sık ziyaret ediliyor ki ehlince tümüyle mamur, diri ve otantik bir mekân hüviyetinde.
 
İftardan sonra sağolsun Necdet Paran hocanın nezaretinde ?kendini arayan insan? kitabının değerlendirilmesi yapıldı. Güzel neticeler çıkarmışlar; müstefid olduk
 
Semaverde çay eşliğinde saat on bir civarında bazı gençler sınavları dolayısıyla evlerine dönerken geriye kalanlarla Ay´ın ışıttığı yüce Erciyes dağının muhteşem görüntüsü altında gece sohbetine devam ettik. Şehrin sunî ışıklarının gölgelediği Erciyesin muhteşem gece görüntüsünü ancak böylesi bir yerde ve zamanda görmek mümkün olabilirdi. Gençler bunu itiraf etmek zorunda kaldılar: Erciyes bu kadar mı güzel ve heybetliymiş! Şehrin soluk ve donuk ışıkları bizimle Erciyes arasında bir gölgeymiş meğer! Ay parlaklığında Erciyes daha bir ululanmış, bağdaş kurmuş bir baba endam ve heybetinde Kayseri´yi kucaklıyor, koruyuculuk yapıyor. 
 
Gecenin ilerleyen saatlerinde sohbet derinleşiyor, farklı mecralarda ilerliyor; zaman, mekân, insan değer? Sohbet dediğim, dostluk muhabbeti. Malum sahabe/ dostlarla yapılan muhabbet konuşmalarına sohbet denir. Sahabe dost olanlar, sohbet dostlarla yapılan söyleşi; karşılıklı halleşme, sevgi bazlı alış-veriş ameliyesi.
Gece; Allah´ın kevni ayetlerinden. Gündüzün kargaşası, hengamesi, kalabalığı ve yorgunluğuna karşılık gelen dinlenme, sukünet ve sekine bulma zamanları. Geceyi dinlersen nuru, aydınlığın sesini dinlersin. Geceyi idrak edersen toprağın, taşın, ağacın, nebatatın zikrini hisseder kavrarsın. Geceyi dinlersen toprağı yatak edinmiş hayvanatın Rablerine tesbihlerine şahit olursun. Ve geceyi dinlersen Rabbinin yüceliği karşısında aczini, fakirliğini ve O´na olan hayranlığına hükmedersin?
Geceyi gündüze tevlic eden, gündüzü de geceye tevlic eden Allah´ın şanı ne yücedir!
Böyle güzel ve bereketli bir geceyi bize yaşattıkları için gençlere şükranlarımı sunarım. Tecrübe etmeyenler için söyleyecek tek söz şu olsa gerek: Yaşanmamışsa, yaşanmıyordur.

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR