Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Bülent ACUN


KUDÜS NASIL KURTULUR?

Yazarımız Bülent ACUN'IN ANALİZİ...


Her Şey Kudüs İçin

Ne zamandır planlıyordum kısmet 05.11.2019 Salı gününeymiş. Sevgili Ramazan Deveci'yle birlikte Fatih Halıcılar caddesinde bulunan Mirasımız Derneği'nde genel sekreter muhterem Abdullah Akçay ağabeyin misafiriyiz. Hal hatır, çay kahve faslından sonra, Abdullah Ağabey Kudüs konusundaki yetkinliğini, etkin bir üslupla  ortaya koyarak, bizi adeta Kudüs sokaklarında dolaştırıyor. Kendisinden Mirasımız Derneği ile ilgili şu bilgileri alıyoruz:

Dernek Kudüs'teki Osmanlı eserlerini korumak için 2008 yılında kurulmuş. O günden bugüne Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını gündemde tutmak ve gündemden düşürmemek için hatırı sayılır işlere imza atmış. Bu cümleden olarak halka açık mekanlarda ve okullarda Kudüs ve Mescid-a Aksa konulu bihayli seminer ve konferans gerçekleştirilmiş…

Özgür Kudüs'ü çiziyoruz temalı Karikatür yarışmasının bu yıl üçüncüsü yapılıyor. Kudüs'te 40 cami ve 70 ev olmak üzere toplam 110 Osmanlı eseri restore ettirilmiş. Siyonist işgal devleti İsrail'in %85'ini yoksul bıraktığı Kudüs halkına gücü nispetinde yardım yapmaya çalışıyor.

Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını çeşitli yönleriyle kültür, sanat ve edebiyat ortamına taşımayı gaye edinen 3 aylık Aksa dergisi, 38. sayısına ulaşmış. Hasılı Kelam burada her şey Kudüs için…

 Kudüs Altın Orandır

Hayli uzun süren Kudüs ve Mescid-i Aksa muhabbetimizde, Abdullah Akçay ağabey altı çizilecek birçok cümle kurdu. İşte o cümlelerden bir kaçı: “Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar bazen unutsa da siyonistler asla unutmuyor.  Onlar Kudüs'ü Müslümanlardan koparmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar.

Siyonist İsrail devleti bazen bir adım geri atarmış gibi yaparak insanlığın gözünü boyuyor. Halbuki İsrail şunu yapıyor. Önce iki ileri gidiyor. İnsanlık tepki gösterince bir adım geri geliyor. Netice itibariyle yine bir adım ileri gitmiş oluyor.

Tarih boyunca Kudüs hangi medeniyetin eline geçmişse dünya yönetimine de o medeniyet sahip olmuş. Kudüs altın orandır. Kudüs kimde ise güç ve kuvvet ondadır.”

 Kudüs Tarihi

Ziyaretimiz esnasında Mirasımız Derneği Genel Sekreteri muhterem Abdullah Akçay ağabey bize birer tane de kitap hediye etti. Kitabın adı Kudüs Tarihi, Mirasımız Derneği'nin önderliğinde Nida Yayınlarından arasından çıkan kitabı Dr. Musa İsmail Basit, Dr. Hamza Zib Mustafa, Dr. Gussân Musa Muhîbiş, Dr. Said Süleyman Kik birlikte kaleme almışlar.

Kitap Kudüs şehrinin coğrafi konumundan başlayarak, Kenanlılar ve İbraniler döneminden İsrail işgal devleti dönemine kadar okuru Kudüs tarihinde ibretli bir seyahate çıkarıyor. İşte bu güzel kitaptan iki cümle:

“Kutsal şehrin işgali, ümmetin zayıflığının ve dağılmışlığının sonucudur.”

İslam ümmetinin güçlü olduğu her dönemde Kudüs, Müslümanlar'ın yönetimine girmiş, ümmetin zayıfladığı zamanlarda yabancılar bu şehre göz dikmişler.”

 Marangozun Minber Dersi

Mirasımız Derneğine gerçekleştirdiğimiz, duygu, bilgi ve ilgi dolu ziyaretten dönerken yolda şu müthiş hikayeyi hatırladım:

Bağdat'ta bir marangoz muhteşem bir minber yapmış.  Minber görenleri adeta kendinden geçirecek güzellikteymiş. Bundan dolayı bu minberi bir çok kişi almak istemiş. Fakat minberin sanatkarı marangoz, eserini kimseye satmıyormuş. Minberi niçin satmıyorsun? sorusuna şu cevabı veriyormuş:

“Ben bu minberi Mescid-i Aksa için yaptım.”

İyi güzelde şu an Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim elimizde değil! Haçlıların işgali altında! Kudüsü kim fethedecek? Birisi fethetse bile senin minberi nereden bilecek? diyenlere bilge marangoz şu muhteşem dersi vermiş.

“Ben onu bunu bilmem ben bir marongozum benim yapabildiğim en iyi iş minber. Ben Mescid-i Aksa için bir minber yaptım, bir yiğitte çıksın onu Mescid-i Aksa'ya koysun.”

Evet, Bağdat'dan dalga dalga yayılan bu ses o zaman henüz sekiz yaşında bir çocuk olan Selahaddin Eyyubi'nin kulağına kadar gelir. Bu aşk ve azimle büyüyen Selahaddin önce Kudüs'ü işgalden kurtarır sonra da minberi Mescid-i Aksa'ya koyar.

Yazımızın başlığında Kudüs nasıl kurtulur? Diye sormuştuk. Sorunun cevabı işte bu hikaye de gizli… Ne zaman herkes Kudüs ve Mescid-i Aksa için elinden gelen en iyi işi yaparak, çalışırsa o zaman Kudüs ve Mescid-i Aksa kurtulur. Dünya nefes alır, insanlık huzur bulur.

Kaynak: http://www.yenisoz.com.tr/kudus-nasil-kurtulur-makale-42774

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR