Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


KORONA VE CAMİDE NAMAZ

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


İki yıla yakın bir zamandır ülkemizde ve dünyada mücadele ettiğimiz korona, hayatın birçok alanında korkuya ve değişikliğe yol açtı.

Aile hayatında, çalışma hayatında, ulaşımda, eğitimde olduğu gibi ibadet hayatında da korona’nın etkisi ile birçok değişiklikler oldu, olmaya da devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın korona sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sözünün karşılığı şimdi daha iyi anlaşılıyor oldu.

Hastalıkla ilgili 2 yıla yakın bir zamandır yapılan uyarılar ve alınan tedbirler sonucu çalışma hayatında, eğitim hayatında, ulaşım, çarşı pazar hayatında birçok değişiklikler olurken hastalık konusunda her insanda farklı oluşan korku ve endişe de bazı hizmet birimlerinde gereksiz korku ve suistimalleri de beraberinde getirdi.

Bazı sivil toplum kurumları yöneticileri gerekli tedbirleri alıp kurumunu çalışır halde tutup hizmete devam ederken bazılarının yöneticileri kurumun kapılarını kapattı aylarca açılmayan kapılar örümcek bağladı. Diyanet İşleri Başkanlığının genelgesi ile bir dönem cemaatle namaz, Cuma, Bayram ve Teravih Namazı gibi cemaatle kılınma zorunluluğu olan namazlar hastalıkla ilgili tedbirler çerçevesinde yasaklandı. İnsanlarımız namazlarını ferdi olarak kılmak durumunda kaldılar. Bu süre içinde camilerin fert olarak namaz kılmaya açık bırakılması gerekiyor iken ne yazık ki bazı lakayt din görevlilerimiz aylarca camileri açmadılar, kapılarını ve etrafını örümcek bağlamasına razı oldular. Bazı eli öpülesi din görevlilerimiz de bu dönemde aldıkları maaşı helal ettirme adına her gün camileri açtılar, etrafını temizleyip bakımını yaptılar. Buraların örümcek yuvası olmasına asla izin vermediler. Gönül huzuru ile de ücretlerin aldılar.

1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren hükümetin hastalık sebebiyle alınan tedbirler kaldırması ile hayat normale döndü (Maske, mesafe, temizlik kuralları devam ediyor)Artık eğitim, ibadet, çalışma, eğlence, seyahat ve diğer alanlarda normal hayat devam ediyor. İnsanımızda derin bir nefes alarak işine gücüne bakmaya başladı.

Durum bu noktaya geldiği halde aldığım haberlere göre (Canlı şahitleri var) korona korkusunu yenemeyen bazı din görevlilerimizin camiye gelenlere 5 metre mesafeyi aşmayın, namazdan sonra hemen gidin telkinlerinde bulundukları, namaz sonrası yapılan dua sırasında cemaate sırtlarını dönüp cemaate yüzünü dönmedikleri yönünde şikayetler gelmeye başladı. İnsan bunları duydukça tedbirlerin ve korkaklığın bu kadarına da pes doğrusu diyesi geliyor.

Cümle alem biliyor ki bu görevli kardeşlerimiz çarşıya pazara gidiyor, toplu taşıma araçlarına biniyor, sendikaların organize ettiği gezilere katılıyorlar. Allah aşkına buralarda insanlara sırtlarını dönüyor, 5 metre mesafede mi duruyorlar. Biraz akıl, biraz fikir, biraz iz’an diyemeden geçemiyor insan.

Sanırım korona’nın artçı sarsıntı ve suistimallerinin önlenmesi için özellikle kamu çalışanlarımızın bir kısmını uyum eğitimine almak gerekiyor. Elbette bu konuyu da ilgili kurumlar düşünmeli. Allah işlerini kolay kılsın, görevini hakkıyla yapan, kendini daima yenileyen, aldığı maaşı helal ettirip ailesine helal rızık sağlayan başta din görevlileri olmak üzere tüm çalışanlara selam ediyorum.

Selam ve dua ile

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR