Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz


Ahmet TAŞ


KORONA BAĞI BAHÇEYİ VURMASIN!

Yazarımız Ahmet Taş'ın "yeni" yazısı...


2020 yılında ülkemizde yayılmaya başlayan korona virüs salgını ve insanımızı virüsten korunmak için alınan tedbir ve uygulanan yaptırımlar toplum hayatımıza büyük zararlar verdi, değişmelere sebep oldu.

Bugüne kadar virüs sebebiyle hayatını kaybeden insan sayımız 35 binlere dayandı. Son günlerde günlük test sayısı ve hasta sayısındaki artış yoğun bakım ünitelerindeki hızlı doluluk oranı idarecileri yeni tedbir ve yaptırımlar almaya zorluyor.

Bir yandan 65 yaş üstü vatandaşlar için devam eden sokağa çıkma kısıtlaması, bağ, bahçe ve hobi bahçesi olan vatandaşlara getirilen kısıtlamalar, vakıf ve derneklerin genel kurullarının ertelemeye devam edilmesi bunun yanında başta İstanbul olmak üzere sanki sokağa çıkma yasağı yokmuşçasına yasak günlerinde sokakların dolu olması vatandaşlar arasında ne oluyoruz, devlet vatandaşa sözünü geçiremiyor mu, bu nasıl iş dedirtiyor. Önemli denecek oranda bir vatandaş kesiminin de kalabalık salonlarda yapılan siyasi parti kongrelerine duydukları tepkiyi sistemli bir yolla sık sık dile getirdiklerine şahit oluyoruz.

Bu arada Mart ayı bitti Nisan ayının ortalarına doğru geliyoruz. Ülkemizin büyük bölümünde şehir ve kasabalarda yaşayan bununla birlikte bahar ve yaz mevsiminde ekip biçtiği, boş vakitlerini değerlendirdiği bağ ve bahçesi olan vatandaşların buraları aktarma, ekip biçme ve dikim mevsimi de geldi çattı.

Geldi gelmesine de bu vatandaşlar hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı sebebiyle buralara gidemiyor, yolda güvenlik güçleri yolunu kesiyor izin belgesi soruyor, yoksa ceza uyguluyor. Toprağın aktarma, fidanların dikim ve tohumların ekim mevsiminin geldiği,  her geçen günün zarara işlediği bu mevsimde bağ ve bahçe sahipleri çiftçi değil ki Ziraat Odası'ndan belge alsın, ne yapacağını bilemiyor.

Çoğu zaman bir veya birkaç kişi olan bağ ve bahçe sahibi insanlara mevsim geçmeden toprağına ulaşıp işlemesi için elindeki tapu ya da arsa belgesini göstermesi halinde hafta sonları bahçesine ulaşması için verilecek izin belgesi hem vatandaşı rahatlatacak hem de arazisi vaktinde işlenecek. Bu zor bir iş mi, asla zor değil. Valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız bu konuya bir el atsınlar anında çözülecek bir durumdur bu olay. Unutmayalım bağda bahçede kalabalık yok ki virüs yayılsın. Bağ ve bahçeler koronadan korunmaya en uygun yerlerdir de. Umuyorum yetkililer bu işe zaman geçirmeden çözüm üretirler. İlgili vatandaşlar da derin bir nefes alırlar.

Selam ve dua ile

Kaynak: Her Taraf

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

YAZARLAR